15. 01. 2019 - 11:41
HAOS U TRAMVAJU U SARAJEVU, DJEVOJKU NAPALI ZBOG KOCKICA NA...
907
Shares
HAOS U TRAMVAJU U SARAJEVU, DJEVOJKU NAPALI ZBOG KOCKICA NA JAKNI:

SEDINA MUHIBIĆ

HAOS U TRAMVAJU U SARAJEVU, DJEVOJKU NAPALI ZBOG KOCKICA NA JAKNI: "Divljak me htio prebiti"

Sport.ba
15. 01. 2019 - 11:41
0
Shares

U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju haos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, "šahovnici nije mjesto u Sarajevu", "mrzi Hrvate", "otkud mi hrabrost, treba me ubiti...", opisala je svoje šokantno iskustvo skijašica Sedina Muhibić (27), inače članica Hrvatskog skijaškog saveza.

Ona je na svom Facebook profilu otkrila kako je napadnuta u Sarajevu u ponedjeljak zbog kockica koje je imala na sebi. 

1

- Imam pravo svoju jaknu obući kad hoću i gdje hoću, pa i u Sarajevu. Danas je bilo hladno i svi znate da su se i snijeg i kiša smjenjivali... Zašto ne bih obukla najbolju jaknu koju imam? Nisam nacionalista i nikad neću biti, iako imam možda i više prava biti, nego taj divljak - napisala je Sedina, legenda Snježne kraljice, kako ju je prozvao Reno Fleiss. On joj je ponudio saradnju nakon što je na adresu Hrvatskog skijaškog saveza stiglo njeno pismo.

Osvojila ga je inspirativna priča djevojke koja se, iako je život nije nimalo mazio, sama izborila za sve.

Njena tužna priča počinje 1991. godine kada su je roditelji napustili. Rane godine je provela u Njemačkoj, a po završetku rata, kao petogodišnja djevojčica se vratila u SOS dječje selo u Sarajevu. Čitav život je izgradila sama. Nakon završene srednje škole je upisala studij pedagogije, a uz obrazovanje se bavila i sportom, trenirala je odbojku i skijanje, glumila...

2

- Da nije rata bilo, možda bih i ja imala roditelje i porodicu, drugi život, pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. Oke mi je, možete me i ubiti, ali ja - Sarajka - muslimanka - ostajem pri svom, pa taman sama i jedina bila. I dalje s ponosom kockice moje drage će da me prate, jer su mi donijele najljepše trenutke života kao i super prijatelje. Svi koji su protiv toga, neka kockice broje, a ne moraju me ni pogledati više - dodala je Sadina u svojoj poruci na Facebooku.

Učitaj još novosti