11. 01. 2019 - 19:25
KHABIB PONOVO ODUŠEVLJAVA! Pozvao navijače da mu napišu svoje...
907
Shares
KHABIB PONOVO ODUŠEVLJAVA! Pozvao navijače da mu napišu svoje snove, deset želja će ispuniti!

PONOVO POKAZAO DA JE VELIKI ČOVJEK

KHABIB PONOVO ODUŠEVLJAVA! Pozvao navijače da mu napišu svoje snove, deset želja će ispuniti!

Sport.ba
11. 01. 2019 - 19:25
0
Shares

UFC prvak Khabib Nurmagomedov je i dalje na svojoj pobjedničkoj turneji nakon što je prije nekoliko mjeseci savladao Conora McGregora u prvoj obrani naslova. 

Rus je dosta vremena proveo u posjeti siromašnim dijelovima svijeta, bio je u Africi, financirao je bušenje izvora vode i na druge načine humanitarno djelovao. No, tu nije stao.

khabib-djeca1

Kao UFC prvak želi biti primjer i želi djelovati pozitivno i izvan svog sportskog okruženja. Pa je tako ovih dana izdao jedan poseban poziv svojim fanovima preko društenih mreža.

U njemu traži od njih da mu pošalju pismo u kojem detaljno opisuju svoj san. Ukoliko je u mogućnosti, on će ga ispuniti. “Orao” tvrdi da će izabrati deset pisama i tim će ljudima ostvariti snove.

khabib-nurmagomedov

Dijete s cerebralnom paralizom kojem trebaju bolja invalidska kolica ili vrlo posvećeni Musliman koji bi volio otići u Meku… primjeri su želja koje će Nurmagomedov ispunjavati.

“Takav je Khabib”, izjavio je njegov menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru za MMANews povodom ove najnovije akcije, prenosi Fightsite.

khabib2

“Uvijek razmišlja o drugima, uvijek želi pomoći i ostvariti drugima snove. Odlaskom u Afriku o svom trošku pokazao je koliko mu je stalo. Tamo je bušio bunare za vodu. Sada pokušava svojim sunarodnjacima, ali i drugim ljudima pomoći da im se ostvare snovi.”

khabib3

“On se ne bavi PR spinovima ili traži pažnju. Takav je on čovjek, takav je kao osoba. I to je razlog zašto me inspirira svakog dana. Tako je odgojen. Ovo dolazi iz njegove porodice i njegovog oca. Takav je!”, zaključuje Ali Abdelaziz.

khabib3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti