11. 01. 2019 - 18:50
Federer izjavom o okončanju karijere iznenadio sve: "Wimbledon...
907
Shares
Federer izjavom o okončanju karijere iznenadio sve:

TRENUTNO TREĆI TENISER SVIJETA

Federer izjavom o okončanju karijere iznenadio sve: "Wimbledon mi izgleda kao najizglednija opcija gdje bih mogao da se penzionišem, ali..."

Sport.ba
11. 01. 2019 - 18:50
0
Shares

Roger Federer je pričao o svojoj potencijalnoj penziji i tome kada do nje može da dođe.

Federer, koji ima 37 godina, trenutno je treći teniser svijeta i još uvijek ne razmišlja o povlačenju u skorijoj budućnosti, ali ostavlja sve opcije otvorene.

federer

Švicarac još uvijek ne zna kada će doći trenutak za penziju i kaže da ni ne zna šta će ga na istu natjerati.

"Ne znam gdje bi to bilo. Razmišljao sam o tome, ali ne znam. Mislim da će se sve svesti na to kako se budem osjećao, kakvo bude stanje sa porodicom, sa psihom, kako se budem osjećao kada se probudim... Možda kada se tako osjetim budem odigrao još par turnira, a možda naredni turnir bude predaleko i ne budem mogao da izdržim do njega", kazao je Federer.

Roger je otkrio savjet koji mu je jednom dao legendarni Stefan Edberg.

federer3

"Edberg mi je rekao da ne najavim penziju na početku sezone jer to ne treba tako da se uradi, tako da ću ga poslušati. Wimbledon mi izgleda kao najizglednija opcija gdje bih mogao da se penzionišem, ali ima i drugih", dodao je osvajač 20 Grand Slamova.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena ima jednu želju pred penziju – da on odluči kada će do iste doći.

federer4

"Volio bih da završim karijeru zdrav, da to ne bude zbog povrede. Prije par godina postojala je prijetnja zbog problema sa koljenom, ali sam uspio da se vratim. Želio bih da odem jer ja tako želim. Nemam nikakav bajkovit završetak u mojoj glavi, ne mora to da bude posle titule, ne mora da bude ništa veliko", kazao je Roger. 

Ipak, Švicarcu je u glavi jedan meč poslije kojeg je mogao da se oprosti od svijeta tenisa, ali nije.

"Da sam želio mogao sam da završim karijeru poslije finala Australian opena kada sam pobijedio Nadala u tom epskom meču. Ne znam da li će ikada biti bolje prilike nego tad. Sve dok sam zdrav i dok uživam, znam da će oproštaj svakako biti emotivan... To bi trebalo da bude radostan dan, a ne nešto nalik sahrani", zaključio je Federer.

federer1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti