11. 01. 2019 - 15:06
UEFA NEMILOSRDNA PREMA HRVATIMA: Savez dobio NOVČANU KAZNU, a...
907
Shares
UEFA NEMILOSRDNA PREMA HRVATIMA: Savez dobio NOVČANU KAZNU, a igrač Hrvatske SUSPENZIJU!

ZBOG PROPUSTA NA UTAKMICI PROTIV ŠPANIJE

UEFA NEMILOSRDNA PREMA HRVATIMA: Savez dobio NOVČANU KAZNU, a igrač Hrvatske SUSPENZIJU!

Sport.ba
11. 01. 2019 - 15:06
0
Shares

Disciplinska komisija Evropskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je u petak hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena jednom utakmicom neigranja u natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e, a Hrvatski nogometni savez novčanim iznosom od 13.000 eura, zbog organizacijskih propusta na dvoboju Lige nacije sa Španijom u Zagrebu, u kojem je Hrvatska slavila sa 3-2.

lovren-hrvatska

Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja, čime je povrijedio članak 11. Disciplinskog pravilnika, te neće moći biti na raspolaganju izborniku za sljedeću utakmicu u natjecanjima pod okriljem UEFA-e.

To znači da će morati propustiti prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. godine, u kojoj će Hrvatska 21. marta ugostiti Azerbajdžan u Zagrebu.

ramos-lovren

UEFA nije precizirala zbog čega je konkretno Lovren kažnjen, no može se zaključiti da je hrvatski stoper suspendovan zbog provokacije na račun španskih reprezentativaca, napose kapitena La Roje Sergija Ramosa, a s kojim je imao dužu medijsku prepirku koja je kulminirala nakon utakmice.

Lovren je nakon utakmice Lige nacija između Hrvatske i Španije na Maksimiru objavio na društvenim mrežama prilično uvredljiv video, a to mu UEFA nije oprostila.

lovren-ramos

U jednom nedavnom intervjuu Lovren je priznao da je pretjerao te se ispričao Ramosu i Špancima zbog nepromišljenog poteza koji je napravio u afektu nakon utakmice.

HNS-u je novčana kazna izrečena zbog bacanja predmeta na teren te blokiranih prolaza, odnosno stubišta na tribinama.

lovren

(Sport.ba)

Učitaj još novosti