09. 01. 2019 - 17:13
BARCIN PROBLEMATIČNI DEČKO NADOMAK NESTVARNOG TRANSFERA...
907
Shares
BARCIN PROBLEMATIČNI DEČKO NADOMAK NESTVARNOG TRANSFERA ''Nevjerojatan igrač, može doći do bilo koje razine

TUCHEL ODUŠEVLJEN DEMBELEOM

BARCIN PROBLEMATIČNI DEČKO NADOMAK NESTVARNOG TRANSFERA ''Nevjerojatan igrač, može doći do bilo koje razine"

Sport.ba
09. 01. 2019 - 17:13
0
Shares

Trener PSG-a Thomas Tuchel pohvalio je nevjerovatnog Ousmanea Dembelea, ali je dodao da je zvijezda Barcelone pomalo luda.

dembele4

21-godišnji Francuz suočio se s kritikama zbog svoje discipline ove sezone, ali je također pronašao formu. Naime, talentovani napadač postigao je deset golova i upisao pet asistencija u 23 utakmice u svim takmičenjima za Barcelonu.

Tuchel je radio s Dembeleom jednu sezonu u Borussiji Dortmund i rekao je kako ne sumnja u talent francuskog reprezentativca.

tuchel

''Ousmane je nevjerovatan igrač, on je doista talentovan. Gledao sam njegove nevjerovatne vještine na svakom treningu'', izjavio je Tuchel na konferenciji za novinare.

dembele45

''On je također veliki čovjek. Pomalo je lud. Stvarno je dobar momak, ali malo lud. Voli se smijati, ali također može imati vrlo ozbiljne razgovore. Nikad mu nije dosadno'', dodao je trener PSG-a.

Dembele je tek počeo pokazivati silan potencijal koji posjeduje, a i prije nego što je stigao na "Camp Nou", znao je gdje želi igrati.

messi-dembele

''Ako je dovoljno usredotočen, može doći do bilo koje razine. Kad sam prvi put razgovarao s njim, rekao mi je da želi igrati za Barcelonu. I sada je tamo. To znači da može doseći bilo koju razinu, ali treba ostati usredotočen i poboljšavati se svaki dan'', zaključio je Tuchel.

dembele5

S pravom se postavlja pitanje da li će njemački stručnjak u skorijoj budućnosti pokušati Dembelea dovesti na "Park prinčeva", pogotovo ukoliko izgubi Neymara ili Mbappea. A o čijim transferima se uveliko nagađa...

dembele

dembele1

barcelona-dembele-suarez-messi

dembele6

dembele

dembele32

dembele

(Sport.ba)

Učitaj još novosti