08. 01. 2019 - 16:26
Čelik izvršio prozivku, od 15. januara u Antaliji
907
Shares
Čelik izvršio prozivku, od 15. januara u Antaliji

Čelik izvršio prozivku, od 15. januara u Antaliji

Sport.ba
08. 01. 2019 - 16:26
0
Shares

Bakir Šerbo, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba NK Čelik, sa saradnicima Asimom Hrnjićem, Nijazom Hrustanovićem i Mustafom Basaran, danas je na stadionu Bilino polje održao prvu prozivku nogometaša, čime je ozvaničen početak priprema za drugi sezone u BHT Premijer ligi. Turski strateg Adnan Ornek trebao bi se vratiti u Zenicu večeras. 

- Danas počinjemo s prvim dijelom priprema koji ćemo do 15. januara obavljati u Zenici. Uvjeti za rad nisu najbolji, tereni su zaleđeni i nisu očišćeni pa ćemo morati improvizirati. U Antaliji ćemo ostati od 15. januara do 2. februara, gdje ćemo imati i nekoliko kontrolnih utakmica. Potom slijedi povratak u Zenicu, ali, ako uvjeti ne budu bolji, morat ćemo ponovo otići negdje u toplije krajeve desetak dana – rekao je Šerbo i dodao da su se pozivu odazvali svi igrači koji imaju važeći ugovor sa zeničkim premijerligašem.

Oni igrači koji su iznijeli jesenji dio prvenstva će ostati i u proljetnom dijelu. 

- Oni koji nisu imali adekvatnu minutažu će, vjerovatno, ići ili na posudbu ili će se s njima raskidati ugovor – kaže Šerbo i dodaje da je planirano dovođenje do pet kvalitetnih igrača koji bi odmah igrali u prvoj ekipi Čelika.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti