31. 12. 2018 - 10:03
OVAJ PODATAK najbolje pokazuje na šta je Real spao bez...
907
Shares
OVAJ PODATAK najbolje pokazuje na šta je Real spao bez Cristijana Ronalda

BIO JE BEZ PREMCA

OVAJ PODATAK najbolje pokazuje na šta je Real spao bez Cristijana Ronalda

Sport.ba
31. 12. 2018 - 10:03
0
Shares

Iako nije igrao u posljednjih 27 utakmica "Kraljevskog kluba", Cristijano Ronaldo svejedno je završio kalendarsku godinu kao najbolji strijelac svoje bivše ekipe. 

Slavni 33-godišnji napadač ovog je ljeta u velikom transferu za stotinjak miliona eura prešao iz Reala u Juventus, nakon što je s madridskim klubom osvojio čak četiri Lige prvaka.

Iako se uprava Reala nada nastavku dominacije u Evropi bez Portugalca, to neće biti tako jednostavno ovog proljeća, jer ekipa je pokazala brojne slabosti i u Primeri i u Ligi prvaka, o čemu svjedoče čak dva poraza od moskovskog CSKA te brojni posrtaji u Španiji, uključujući i one protiv Levantea i Eibara.

isco-real

Zanimljivo, ovu kalendarsku godinu Portugalac je s 28 postignutih golova završio kao najbolji strijelac Reala, iako nije bio njegov član u posljednjih 27 utakmica.

juve-ronaldo

Iza njega je ostao Gareth Bale s 27 golova, s gotovo dvostruko više nastupa, dok ih je Karim Benzema "utrpao" solidnih 18.

bale

benzema

U svakom slučaju, odluka predsjednika Florentina Pereza da odbije povećati platu Ronaldu i pusti ga da ode nije, čini se, bila sjajna, jer Cristijano briljira i u dresu Juventusa te možda ima i veće šanse osvojiti Ligu prvaka ove sezone od bivših saigrača.

cristiano-ronaldo-mario-mandzukic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti