29. 12. 2018 - 14:25
Juventus savladao Sampdoriju uz pomoć VAR-a i KONTROVERZNIH...
907
Shares
Juventus savladao Sampdoriju uz pomoć VAR-a i KONTROVERZNIH odluka sudije zbog kojih će se voditi rasprava u Italiji!

SERIE A

Juventus savladao Sampdoriju uz pomoć VAR-a i KONTROVERZNIH odluka sudije zbog kojih će se voditi rasprava u Italiji!

Sport.ba
29. 12. 2018 - 14:25
0
Shares

Juventus je na domaćem terenu u 19. kolu Serie A dočekao Sampdoriju te u trileru pobijedio 2-1.

ronaldo

A heroj stare dame? Opet Cristiano Ronaldo! 

Već u drugoj minuti načeo je goste iz Genove briljantnim pogotkom s ruba šesnaesterca, kojemu je malo pripomogla i činjenica da golman gostiju zbog sunca nije uspio perfektno reagirati.

No Sampdoria je grizla i grizla i naposljetku stigla do jedanaesterca kojeg u 33. minuti mirno realizira najbolji strijelac Giampaolove momčadi Fabio Quagliarella.

quagliarella

Ipak, Juventus je u nastavku pokazivao zašto je kvalitetnija momčad te se vratio u vodstvo, pogađate, pogotkom Ronalda... Stoper Sampdorije igrao je rukom, sudac je pokazao na bijelu tačku, a onda je portugalski napadač mirno probušio protivničku mrežu.

ronaldo2

Ali ovogodišnje iznenađenje Serie A i dalje nije puštalo te je u drugoj minuti sudijske nadoknade Sampdoria stigla do pogotka za izjednačenje nakon što je Riccardo Saponara poslao loptu u Perinovu mrežu.

mandzukic-juve

Ipak, sudac je pogledao VAR i vidio kako je u nastanku akcije igrač bio u ofsajdu te - poništio gol! I donio još tri boda staroj dami...

Juventus je i dalje uvjerljivo prvi u talijanskom prvenstvu te je neporažen kroz 19 kola, a ima tek dvije neriješene utakmice.

juve-pjanic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti