21. 12. 2018 - 17:29
ROY KEANE OSUO PALJBU NA IGRAČE MANCHESTERA ZBOG MOURINHA: "Vi...
907
Shares
ROY KEANE OSUO PALJBU NA IGRAČE MANCHESTERA ZBOG MOURINHA:

BIVŠI KAPITEN UNITEDA BIJESAN NA IGRAČE

ROY KEANE OSUO PALJBU NA IGRAČE MANCHESTERA ZBOG MOURINHA: "Vi ste slabići, može vas biti sram"

Sport.ba
21. 12. 2018 - 17:29
0
Shares

Jedan od rijetkih osoba koja je stala na stranu Josea Mourinha nakon njegove smjene u Unitedu je legendarni kapiten tog kluba Roy Keane.

keane

Keane je u pravoj tiradi na BBC-ju optužio igrače Uniteda da su namjerno sabotirali trenera i izvlačili se na njegovo loše vođenje, a zapravo su oni jednako krivi za loše rezultate kao i on.

neville-keane

"Izvukli su se sa smaknućem, tako bih ja to opisao. Što god mislili o njima činjenica je da su ga bacili pod voz. I onda ljudi govore da se Mourinho s njima posvađao. Pa svaki normalan trener bi se posvađao s igračem koji na pripreme dolazi s previše kilograma, koji se ne zalaže na treninzima i koji se služi prljavim trikovima", rekao je Keane pa nastavio:

roy-keane

"Da se razumijemo, ja nisam najveći Mourinhov obožavatelj, ali ove igrače može biti sram. Pokazali su da su slabići koji se skrivaju iza svojih menadžera i trenerovih pogrešaka, a imaju i svoje ljude u medijima koji rade za njih. To je stvarno cirkus".

keane

Keane je tokom bogate karijere bio poznat kao igrač koji nije imao dlake na jeziku, koji je uvijek govorio ono što misli i nije dopuštao saigračima da se "šlepaju" na utakmicama.

"Znam da će neki reći da sam ja stara škola, ali ja to ne bih tako nazvao. To je dobra, a ne stara škola. Što god se događalo u klubu ti kao igrač, a posebno igrač Manchester Uniteda na terenu moraš davati apsolutno sve od sebe i tu nema nikakvih isprika. A te priče da su igrači malo uzrujani... Današnji nogometaši su slabići i na terenu i izvan njega. Pa ništa im se ne smije prigovoriti", bjesnio je temperamentni Irac.

roy-keane

"Jasno je meni da se nogomet i sve oko njega promijenilo, ali igračima se puno toga danas dopušta. U moje vrijeme, u mojoj svlačionici nije bilo šanse da netko ne daje sve od sebe. Mi smo bili momčad puna lidera i jakih karaktera koji tako nešto ne bi dopustili", zaključio je Keane.

mou5

Podsjetimo, Mourinho je ove sedmice dobio otkaz u Manchester Unitedu nakon očajnih rezultata i ranog ispadanja iz borbe za naslov prvaka. Portugalac se navodno posvađao s pola svlačionice, a njegov višemjesečni sukob s Paulom Pogbom zasjenio je sva ostala zbivanja u klubu. Privremeno, do kraja sezone, ga je zamijenio Ole Gunnar Solskjaer.

solskjaer-cropped-1hnkibs07jfs71qffwxd1s8bu2

mou12

(Sport.ba)

Učitaj još novosti