18. 12. 2018 - 22:33
Pet zanimljivosti o Zlatanu Ibrahimoviću, neke će vas IZNENADITI
907
Shares
Pet zanimljivosti o Zlatanu Ibrahimoviću, neke će vas IZNENADITI

PO SVEMU DRUGAČIJI OD DRUGIH

Pet zanimljivosti o Zlatanu Ibrahimoviću, neke će vas IZNENADITI

Sport.ba
18. 12. 2018 - 22:33
0
Shares

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih napadača današnjice premda je već u "ozbiljnim" igračkima godinama.

ibra1

Vole ga i poštuju gdje god se pojavi, a posebno veliki broj fanova ima na Balkanu. Ljubitelji fudbala smatraju ga "svojim" premda nikada nije nastupao za ovdašnje reprezentativne selekcije.

U nastavku vam donosimo pet zanimljivih činjenica iz bogate biografije ovog fudbalera. S Ibrom nikada nije dosadno...

ibra

1. Nakon što je odigrao nekoliko sjajnih mečeva za Malmo gdje je i započeo fudbalski put, našao se na meti Arsenala. Londonski velikan početkom prošle decenije igrao je najljepši fudbal u Evropi, bio prvak Engleske, a Arsene Wenger već je bio pripremio i dres za švedsko fudbalsko čudo.

No, Francuz je imao samo jednu želju - da vidi Ibrahimovića na treningu prije potpisa ugovora. Zlatan je odbio probu i otišao u Ajax. Ostalo je historija.

zlatan-ibrahimovic

2. U osnovnoj školi iz predmeta "sport", imao najslabiju ocjenu. Ne zato što je bio netalentovan, naprotiv, bio je najbolji, ali jednostavno nije znao biti dio tima. Želio je sve rješavati sam. Tako je barem pričao njegov nastavnik mnogo godina poslije.

zlatan-ibrahimovic-1

3. Najskuplji je igrač svih vremena. Postoje fudbaleri koji su učestvovali u transferima mnogo skupljim od svih pojedinačnih Zlatanovih.

Ali, ako se u obzir uzme sav novac koji se "okrenuo" na njegovim papirima. Nagađa se da su razni klubovi u njegove transfere uložili više od 200 miliona eura. Podsjećamo, kroz karijeru je visoki Šveđanin nastupao za velikane poput Barcelone, Juventusa, Intera i Milana.

ibra-barca

4. Njemu u čast, Šveđani su rječnik obogatili novim izrazom. Zlatanera je riječ koja označava nešto snažno, dominantno. Malo je ljudi koji su tokom života doživjeli nešto slično.

ibra2

5. Balkanski ljubiteljima fudbala najzanimljivije - Ibrahimović je bio u kombinaciji za dolazak pod grb zemlje svog oca. Nikada to niko iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije želio, mogao ili smio potvrditi, ali da se nešto dešavalo - jeste.

ibra1

Bilo je to vrijeme nakon završetka agresije na BiH kada su se svakodnevno ovdašnjim fudbalskim stručnjacima nudili razni talenti valjda sa svih strana svijeta.

Među njima je bio i mali Zlatan. Nije zaigrao za BiH već za zemlju u kojoj je rođen. Tamo je danas legenda, najveći svih vremena. I tako će vjerovatno biti još dugo, dugo.

ibra1

ibra

zlatan-ibrahimovic

ibra4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti