18. 12. 2018 - 20:31
Zoran Mamić sa Al-Ainom iznenadio River i nakon penala se...
907
Shares
Zoran Mamić sa Al-Ainom iznenadio River i nakon penala se plasirao u finale klupskog SP-a

NAPRAVILI VELIKO IZNENAĐENJE

Zoran Mamić sa Al-Ainom iznenadio River i nakon penala se plasirao u finale klupskog SP-a

Sport.ba
18. 12. 2018 - 20:31
0
Shares

Al-Ain, kojeg vodi nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić, u polufinalu klupskog Svjetskog prvenstva slavio je protiv nedavnog osvajača Cope Libertadores, argentinskog giganta River Platea.

Rezultat utakmice nakon regularnog dijela i produžetaka bio je 2-2, a nakon izvođenja penala, golman Eisa postao je heroj, ostavivši u nevjerici navijače Rivera i poslavši svoj klub u finale ovog natjecanja.

al-ain2

Nakon samo tri minute Al-Ain je uspio šokirati velikog favorita. Klub iz UAE-a u 3. minuti poveo je golom nakon kornera. Lopta je na putu do mreže prošla kroz ogromnu gužvu i uz puno sreće završila u mreži.

U 11. minuti River Plate je uspio izjednačiti, također uz malo sreće.

No Argentinci su ubrzo sve vratili u normalu, samo pet minuta nakon izjednačenja, strijelac prvog gola za River, Rafael Borre, zabio je i drugi put za 2:1.

U samom smiraju prvog poluvremena Al-Ain je stigao do izjednačujućeg pogotka, ali sudac je, nakon konzultacija s VAR-om, poništio pogodak zbog ofsajda.

Ipak, Emiraćani dolaze do izjednačenja početkom drugog dijela. Shotani je u 51. minuti odlično proigrao Caia koji zabija za 2-2.

U 69. minuti najbolji igrač Rivera, Pity Martinez, promašio je jedanaesterac. Taj promašaj bit će koban za River jer se rezultat nije mijenjao do kraja regularnog dijela utakmice, a potom i nakon produžetaka te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Kod Emiraćana svih pet izvođača bilo je precizno, iako je argentinski golman Armani dva puta imao na ruci pokušaje protivnika.

Nakon pogođena svoja četiri penala, River je u konačnici kapitulirao kada je Enzo Perez promašio odlučujući peti jedanaesterac, tačnije, golman Al-Aina Eisa, postao je heroj navijača.

Ovo je prvi put u historiji da je finale ovog natjecanja izborio neki klub s Arapskog poluotoka, a drugi put da finalist dolazi iz Azije.

U drugom polufinalnom susretu igraju japanska Kashima i Real Madrid.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti