18. 12. 2018 - 15:04
NAKON ŠTO JE POPLJUVAO MESSIJA: Pele se obrušio na Neymara, pa...
907
Shares
NAKON ŠTO JE POPLJUVAO MESSIJA: Pele se obrušio na Neymara, pa IZNENADIO SVE s odgovorom ko je njegov nasljednik

MBAPPE FAVORIT

NAKON ŠTO JE POPLJUVAO MESSIJA: Pele se obrušio na Neymara, pa IZNENADIO SVE s odgovorom ko je njegov nasljednik

Sport.ba
18. 12. 2018 - 15:04
0
Shares

Jedan od najboljih fudbalera u historiji Brazilac Pele smatra da Lionel Messi nikako ne može da se poredi s Dijegom Armandom Maradonom i njim.

pele

Legendarni Pele, strijelac preko 1.000 golova u karijeri, objašnjava da bi bi fudbaler morao da bude kompletan da bi bio u njegovom rangu.

pele

"Kako mogu da se prave poređenja između igrača koji odlično udara loptu glavom, šutira levom i desnom nogom, a drugi šutira samo jednom. Ima samo jednu vještinu i ne zna da udari glavom", rekao je nedavno Pele za brazilski "Folha de Sao Paulo".

neymar

Pele ističe da je po njegovom mišljenju Maradona daleko najbolji argengentinski fudbaler ikada.

"Maradona je jedan od najboljih ikada. Ako me pitate 'Da li je bolji od Messija?' odgovoriću da jeste. I to mnogo bolji... Takođe, Beckenbauer i Krojf su bili sjajni".

neymar-psg

Pele je s reprezentacijom Brazila čak tri puta bio prvak svijeta, dok se Messiju zamjera što nema trofej sa Argentinom zbog poraza u finalima Copa Amerike i Mundijala.

pele

Inače, slavni Brazilac sada se obrušio i na sunarodnjaka Neymara. Tvrdi da zna ko bi mogao biti njegov nasljednik, a u toj ulozi ne vidi napadača PSG-a i sunarodnjaka. Prvenstveno zbog lošeg imidža kojeg Ney stvara u javnosti čestim simuliranjem.

psg-zvezda-neymar

“Simuliranje nije nešto što će mu pomoći u karijeri”, kazao je Pele.

neymar-brazil

“Uvijek sam govorio da će Neymar postati sjajan igrač, ali šta se desilo u posljednje dvije godine? Postao je poznat po drugim stvarima, koji nisu postizanje golova ili neki dribling, već simuliranje faulova, čime komplikuje život sudijama. Zbog toga je njegov imidž negativan i mi smo nekoliko puta razgovarali o tome”, otkrio je Pele.

Potom je red dođao i na mogućeg nasljednika, a to je niko drugi do Francuz Kylian Mbappe.

“Mbappe je osvojio Svjetsko prvenstvo s 19 godina, a ja sam to uradio sa 17. Rekao sam mu da me skoro stigao, a lično mislim da on može postati novi Pele. Mnogi možda misle da se šalim kada to kažem, ali ja sam ozbiljan. Ukoliko me želi učiniti još sretnijim, onda mora osvojiti još jedno Svjetsko prvenstvo”, završiključio je legendarni Brazilac.

bernat-neymar-mbappe

(Sport.ba)

Učitaj još novosti