18. 12. 2018 - 13:01
IZAZVALA LAVINU NA INTERNETU Novinarka ESPN-a popljuvala...
907
Shares
IZAZVALA LAVINU NA INTERNETU Novinarka ESPN-a popljuvala Dražena, a ne zna niti...

ESPN

IZAZVALA LAVINU NA INTERNETU Novinarka ESPN-a popljuvala Dražena, a ne zna niti...

Sport.ba
18. 12. 2018 - 13:01
0
Shares

Fanovi, analitičari, treneri i bivši igrači Dražena Petrovića nerijetko smatraju ponajboljim šuterom svih vremena, a iako je jasno kako su šuteri poput Stephena Curryja ipak pretekli svoje prethodnike, Draženov utjecaj na igru je neupitan. No Amerikanci se, izgleda, ne slažu...

curry

ESPN-ova novinarka Elle Duncan pokušala je dati argumente za i protiv ulaska Carmela Anthonyja u Kuću slavnih. Popularni Melo jedan je od najboljih izolacijskih napadača u historji lige, a njegove šuterske sposobnosti oduvijek su bile zapanjujuće, no evolucija igre kao i nedostatak odbrane Mela su stigli te je 34-godišnjak sad bez kluba.

carmelo-anthony

A Duncan je usprkos tomu krenula objašnjavati sa stajališta Melovog 'advokata':

- Prvak države kao tinejdžer, trostruki osvajač olimpijskog zlata, top 20 svih vremena po zabijenim koševima, All-Star, All-NBA. Melo je čisti zicer za Kuću slavnih!

melo1

Onda se uključila u ulogu Melovog 'hejtera' te započela:

- To i ne znači baš puno pored imena poput Dražena Petrovića - rekla je, pa ponovno odgovorila samoj sebi: - U redu, ali Dražen nije ostavio traga ni blizu kao što je Carmelo.

drazen-petrovic

Sama Duncan kasnije je rekla da nije imala namjeru uvrijediti Dražena već odbraniti Mela koji se nalazi pod stalnim napadima medija i fanova lige, no pitanje je - zašto je onda odabrala upravo Dražena?

Činjenica je da je Petrović otvorio vrata NBA lige za Evropljane, a i njegov stil igre nagovještavao je neka buduća vremena s puno više šuteva za tri, dok je Melo već nekoliko godina sa svojim stilom - zapeo u historiji. Naposljetku, čini se kako je Duncan ignorirala i činjenicu da se radi o košarkaškoj Kući slavnih, a ne samo onoj NBA lige, jer je Draženov utjecaj vidljiv diljem svijeta, piše 24sata.hr.

drazen-petrovic-1

Najgore od svega? ESPN-ova novinarka strašno se izblamirala odgovarajući pratiteljima na Twitteru, pomiješavši Dražena s Fabom Melom, brazilskim košarkašem koji je napustio ovaj svijet u snu prošle godine, a iz njene reakcije očito je kako nije bila svjesna da je i Dražen izgubio život uoči najboljih godina karijere.

- Uvrijedila si karijeru igrača koji je otišao s ovog svijeta ulazeći u najbolje godine, što je krivo s tobom - napisao je jedan pratitelj, a Duncan je onda neobjašnjivo odgovorila:

drazen-hrvatska

- Nisam pričala o Fabu Melu, već o tome kako je Melo Fab (kratica od fabulous, nevjerovatan). Ne znam odakle si to povezao.

drazen-petrovic-et-michael-jordan

- Nisam ništa povezao s Fabom, već ti jednostavna pretraga na Googleu govori da je Dražen poginuo s 28 godina, a prije ulaska u najbolje godine imao je 23 poena po susretu. Ideja nije loša, ali istraži ono o čemu govoriš sljedeći put - zaključio je njen pratitelj, s kojim su se ubrzo složile stotine, a Duncan je na Twitteru ostala sama te se pokušavala dalje izvlačiti iz situacije...

drazenpetrovic006-preview

(Sport.ba)

Učitaj još novosti