18. 12. 2018 - 11:09
SLUŽBENO: Mourinho dobio otkaz, nasljednik je SPEKTAKULARAN
907
Shares
SLUŽBENO: Mourinho dobio otkaz, nasljednik je SPEKTAKULARAN

STIŽE ZIDANE?!

SLUŽBENO: Mourinho dobio otkaz, nasljednik je SPEKTAKULARAN

Sport.ba
18. 12. 2018 - 11:09
0
Shares

Jose Mourinho više nije trener Manchester Uniteda. Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici kluba, Portugalac je napustio klub, a odluka stupa na snagu odmah.

Klub se zahvaljuje na Mourinhu na saradnji i želi mu sve najbolje u budućnosti, saopćeno je.

Nakon serije loših rezultata od početka sezone portugalski stručnjak tako je završio svoju avanturu na "Old Traffordu", koja je započela još 2016. Tada je Special One stigao i najavljen je kao novi Alex Ferguson, ali rezultati nisu bili u skladu očekivanog.

jose-mourinho

Napustio je klub u trećoj sezoni nakon vrlo loših rezultata, a ostat će zapisano da je s Unitedom osvojio Evropsku ligu, Capital One Cup i Community Shiled.

mourinho3

Još uvijek nije poznato ko bi ga trebao zamijeniti, ali engleski mediji tvrde da je Zinedine Zidane vrlo blizu klupe Crvenih đavola. Francuz bi navodno trebao stići na kraju sezone.

61442479-zinedine-zidane

Nakon 17 ovosezonskih kola United se nalazi na šestom mjestu, s tek sedam prvenstvenih pobjeda i 11 bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. U Liga kupu je ispao od drugoligaša Derbyja, a u Ligi prvaka je prošao u sljedeću fazu, uprkos lošim predstavama protiv Juventusa, Valencije i Young Boysa.

mourinho1

Otkaz je dobio nakon uvjerljivog poraza od Liverpoola (1:3) u najvećem engleskom derbiju.

united

United je objavio kako će do kraja sezone klub voditi još uvijek nepoznati v.d. glavnog menadžera, a do ljeta bi se trebao imenovati stalni vođa Manchesterove klupe.

jesse-lingard-man-united

pogba-mourinho-manchester-united

mourinho-guardiola

jose-mourinho-paul-pogba-manchester-unitedjose-mourinho-paul-pogba-manchester-united

jose-mourinho

josemourinhojosemourinho

mourinho

(Sport.ba)

Učitaj još novosti