17. 12. 2018 - 16:13
Kovač: Liverpool je favorit za osvajanje Lige prvaka, ali...
907
Shares
Kovač: Liverpool je favorit za osvajanje Lige prvaka, ali uvjeren sam da prolazimo!

HRVATSKI STRUČNJAK OPTIMISTA

Kovač: Liverpool je favorit za osvajanje Lige prvaka, ali uvjeren sam da prolazimo!

Sport.ba
17. 12. 2018 - 16:13
0
Shares

Bayern će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Liverpoola, a trener Bavaraca Niko Kovač uvjeren je da njegova ekipa može proći dalje.

"Liverpool je favorit za osvajanje Lige prvaka, ali mi smo Bayern. Vjerujem kako Liverpool zna da drugu utakmicu mora igrati u Minhenu. Uvjeren sam da ćemo proći dalje", rekao je hrvatski stručnjak. 

Prva utakmica na rasporedu je 19. februara na "Anfieldu", dok će se revanš u Njemačkoj igrati 13. marta.

Redsi u posljednje vrijeme igraju odlično i nalaze se na prvom mjestu Premijeršipa. U Ligi prvaka su bili na rubu ispadanja, spašavali su se u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Napolija. 

Pobijedio je Liverpool 1:0 i zbog bolje gol-razlike zauzeo drugo mjesto Grupe C, iza PSG-a. Prošle sezone je igrao finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja, u kojem je izgubio od Reala.

Bayern, s druge strane, ima suprotnu situaciju. U Ligi prvaka je bez problema osvojio svoju grupu, gdje su se nalazili još Ajax, Benfica i AEK. Pobijedio je četiri puta, a remizirao dvaput. 

Problemi su nastali u domaćem prvenstvu, gdje Bayern godinama bez problema osvaja titule, ali ove sezone je za sada tek treći. Vodeća Borussia Dortmund bježi mu velikih devet bodova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti