16. 12. 2018 - 08:42
URNEBESNE SCENE SA TORINSKOG DERBIJA: Mandžo prvo poklonio go...
907
Shares
URNEBESNE SCENE SA TORINSKOG DERBIJA: Mandžo prvo poklonio go Ronaldu, a onda ga je CR 'ukrao' Mandži

SERIE A

URNEBESNE SCENE SA TORINSKOG DERBIJA: Mandžo prvo poklonio go Ronaldu, a onda ga je CR 'ukrao' Mandži

Sport.ba
16. 12. 2018 - 08:42
0
Shares

Juventus je u gradskom derbiju protiv Torina slavio s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu zabio je Cristiano Ronaldo, kojem je ovo bio prvi gradski derbi. Zanimljivo, bio je to 5000. pogodak Juventusa u Seriji A stoga se Cristiano i na ovaj način upisao u historiju Bianconera. Inače, bio je ovo četvrti Derby della Mole zaredom koji je otišao na stranu Juventusa, a i prošli je na Olimpijskom stadionu u Torinu završio istim rezultatom.

Bila je to dosta teška utakmica, tvrda, nije obilovala s puno prilika, jedinu u prvom poluvremenu je imao Ronaldo. S otprilike 14 metara je dobro tukao, ali Salvatore Sirigu je još bolje intervenirao. Torino je s druge strane teško dolazio do prilika, Juventusova obrana je očekivano dobro stajala na terenu, bila je kompaktna, a prvu šansu domaćina vidjeli smo početkom nastavka kada je Izzo glavom pucao, ali bio je zamalo neprecizan.

ronaldo24

I onda trenutak koji je odlučio utakmicu, Ichazo, koji je u 20. minuti zamijenio ozlijeđenog Sirigua je srušio  Mandžukića u kaznenom prosotru, a Marco Guida je odmah pokazao na bijelu tačku. Loptu je, dakle, namjestio Cristiano Ronaldo i uz malo sreće zabio za, na kraju se ispostavilo, konačnih 1:0. Također valja istaknuti kako je Ronaldo prilikom slavlja namjerno zakačio vratara Torina što je izazvalo negodovanje publike. Zaradio je Portugalac zbog tog poteza i žuti karton.

Nedugo kasnije mrežu Torina je zatresao i Mario Mandžukić, koji je igrao cijelu utakmicu, ali pogodak je poništen zbog zaleđa. Upravo strijelac prvog pogotka, Ronaldo malo je dotaknuo loptu glavom u letu, što je bilo dovoljno da VAR poništi gol.

Vrijedi spomenuti jednu zanimljivost, naime Max Allegri tijekom utakmice nije napravio nijednu zamjenu, što je prava rijetkost, ali eto, očito je strateg Bianconera bio zadovoljan kako se stvari na terenu odvijaju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti