15. 12. 2018 - 22:27
PO UZORU NA RUSE: Hrvati uvode navijačke grupe u OKTAGON
907
Shares
PO UZORU NA RUSE:  Hrvati uvode navijačke grupe u OKTAGON

MMA

PO UZORU NA RUSE: Hrvati uvode navijačke grupe u OKTAGON

Sport.ba
15. 12. 2018 - 22:27
0
Shares

Ono za što Perak smatra da bi bio najveći hit su borbe predstavnika navijačkih grupa u Hrvatskoj.

Tačnije, ako sve prođe po planu, u kavezu bi mogli gledati, primjerice, BBB-ovce protiv Torcidaša 

Hrvatski MMA borac Maro Perak odlučio je uvesti malu revoluciju MMA-a ovih prostora i organizirati seriju priredbi pod imenom Dubrovnik Brutal Challenge. Priredbe se vraćaju iskonu i održavat će se prema pravilima kada je pravila bilo vrlo malo. MMA je danas na najvišem stupnju otkad se sport razvio ranih 90-ih godina 20. stoljeća. Unificirana MMA pravila okosnica su svih većih organizacija i više-manje ih se svi pridržavaju. No, tu i tamo pojavi se organizacija koja malo 'zaoštri' regulacije.

cccc

Primjerice, UFC nekada nije imao pravila, tj imao ih je vrlo malo. Iz tog razloga, tadašnji senator John McCain bio je strogo protiv, kako ih je on nazvao, 'ljudskih borbi pijetlova' pa je UFC u većini saveznih država bio zabranjen. Brutalna pravila koja su dopuštala udaranje na sve moguće načine, čupanje za kosu, udaranje u genitalije, borbe u kojima nije bilo kraja osim ako bi se protivnik predao ili ako bi bio nokautiran morale su biti regulirane pa su nastala 'Unified MMA Rules'.

Brutalne, atraktivne borbe Ipak, poneki avanturist odluči se organizirati borbe u drugačijem ruhu, a jedan od njih je i Maro Perak. Poznati Dubrovčanin (26-8-1 MMA) tijekom karijere ulazio je u ring s poznatim imenima sporta, a sada će organizirati seriju priredbi u kojima će biti dozvoljeni svi udarci osim u genitalije i potiljak čime se DBC udaljava od unificiranih MMA pravila. - Organizirat ćemo nekoliko priredbi tijekom iduće godine, još nismo odredili točan broj. Ideja Dubrovnik Brutal Challengea je gledateljima pružiti najbrutalnije borbe, a to znači da će pravila biti brutalnija od pravila u svim drugim organizacijama - rekao je Perak za Profightstore.hr. - Svaka tehnika koja je moralno prihvatljiva, bit će dozvoljena, dakle, sve osim udaraca u genitalije i potiljak bit će dozvoljeno. 

jmkmb

Kazne će također biti rigorozne, ako sudac jednom upozori borca na kršenje pravila i on ih ponovi, bit će istog momenta diskvalificiran. Borbe će se odvijati po 3 runde u trajanju od 5 minuta u svim težinskim kategorijama - dodatno je pojasnio. Navijači protiv navijača Ono za što Perak smatra da bi bio najveći hit su borbe predstavnika navijačkih skupina u Hrvatskoj. Točnije, ako sve prođe po planu, u kavezu bi mogli gledati, primjerice, BBB-ovce protiv Torcidaša. To je model kojeg su već uveli i provjerili Rusi. - Organizirat ćemo sve vrste natjecanja koje budu zanimljive ljudima za gledanje tako da prihvaćamo sve ideje. Najzanimljivije bi nam bilo organizirati borbe predstavnika navijačkih skupina. Mislim da bi to bilo dosta popularno. Predstavnici navijačkih skupina bi se borili u oktogonu po MMA pravilima - rekao je Perak.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti