14. 12. 2018 - 14:45
Ronaldo: Dva kluba od kojih ne smijemo izgubiti
907
Shares
Ronaldo: Dva kluba od kojih ne smijemo izgubiti

INTER I TORINO

Ronaldo: Dva kluba od kojih ne smijemo izgubiti

Sport.ba
14. 12. 2018 - 14:45
0
Shares

Fudbaleri Juventusa suvereno vladaju italijanskim šampionatom, ali ishod naredne utakmice mogao bi da vrati draž Seriji A.

"Crno-bijeli" u subotu u 20:30 časova gostuju gradskom rivalu Torinu u meču koji se s velikom pažnjom isčekuje na Apeninskom poluostrvu.

"Jedan čovjek koji je u Juventusu zadužen za dresove rekao mi je: 'Molim te, morate da pobijedite, inače će moja nana...' Naučio sam da navijači Juventusa ne žele da izgube od dva kluba - Intera i Torina. Porazi su uvijek loši i ja to ne volim. Derbi je uvijek veliki događaj i moramo da pobijedimo", izjavio je Ronaldo.

Juventus je u prošlom kolu minimalnim rezultatom savladao Inter, a Portugalac je poslije sporijeg starta sezone prvi strijelac tima sa 11 golova u 20 mečeva u svim takmičenjima. Upisao je i osam asistencija.

"Miran sam jer znam koji je potencijal ovog tima. Slijede nam neke veoma važne utakmice", dodao je Ronaldo, koji je iz Reala došao u Juventus za 100 miliona eura.

Juventus je lider Serije A sa 43 boda, osam manje ima Napoli, dok je Torino šesti sa 22 boda i u subotu će na Olimpijskom stadionu pokušati da ostvari prvu pobjedu protiv gradskog rivala još od 26. aprila 2015. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti