13. 12. 2018 - 22:32
KHABIBOV OTAC NENAMJERNO OTKRIO INFORMACIJE: UFC prvaku se ne...
907
Shares
KHABIBOV OTAC NENAMJERNO OTKRIO INFORMACIJE: UFC prvaku se ne piše dobro !

KHABIB NURMAGOMEDOV

KHABIBOV OTAC NENAMJERNO OTKRIO INFORMACIJE: UFC prvaku se ne piše dobro !

Sport.ba
13. 12. 2018 - 22:32
0
Shares

Kazne za UFC zvjezde su trebale biti izrečene početkom decembra, ali svi "kažnjenici" su tražili odgodu što su na kraju i dobiliTo su na kraju dobilii. U izjavi za Sky Sports, Khabibov otac  je slučajno otkrio da je kazna izuzetno žestoka i da je praktički sve dogovoreno o dužini suspenzije i novčanoj kazni.

"Ne znam na koji način će ovo završiti", rekao je Abdulmanap m ali zatim je slučajno ili namjerno otkrio da je sporazum postignut između Atletske komisije Nevade, Khabiba i UFC-a.

"Koliko ja shvatam, dobit ćemo pola miliona dolara kazne i Khabib se vjerovatno neće moći boriti narednih devet mjeseci. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi, ali se nadamo vedroj budućnosti u drugim borbama koje će nam donijeti mnogo", rekao je otac UFC-ovog prvaka lake kategorije.

3333

Dagestanac ima na umu meč sa legendarnim bokserom Floydom Mayweatherom. Khabib je američkog boksera izazvao odmah nakon pobjede nad Conorom McGregorom, a The Money je voljan pristati na ponudu za meč koji bi obojici donio desetine miliona dolara.

Ako do kazne od Atletske komisije zaista i dođe, nema dileme da će borba sa Mayweatherom biti zakazana, a navodno je sve spremno za obračun početkom maja.

Khabib je još uvijek neporažen u svojoj MMA karijeri. Iako mu je  boks ranije bio slaba strana protiv irskog borca Conora McGregora je pokazao da napreduje i u tom segmentu. Njegov tim je najavio ozbiljan trenažni proces posvećen boksu, kako bi se što bolje spremio za taj meč, koji bi se trebao održati sljedeće godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti