13. 12. 2018 - 14:37
Ronaldo: Biti inspiracija bolje od hat-tricka Barci!
907
Shares
Ronaldo: Biti inspiracija bolje od hat-tricka Barci!

NAKON KUPOVINE VALLADOLIDA

Ronaldo: Biti inspiracija bolje od hat-tricka Barci!

Sport.ba
13. 12. 2018 - 14:37
0
Shares

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo otkrio je da je dugo razmišljao koji klub bi mogao da kupi, prije nego što se odlučio za Valladolid.

ronaldo-nazario-durante

Ronaldo je kupio 51 posto akcija tog španskog kluba u septembru, od tada je preuzeo vođenje, a sada priznaje da je to bila dobra odluka.

ronaldo-nazario4

"Dvije godine sam tražio šta bih mogao da radim, razmišljao sam koji klub u Španiji i Engleskoj bih mogao da kupim, pa je Valladolid došao kao poklon. To nije samo klub sa 90-godišnjom historiju, to je grad sa 300.000 stanovnika i mjesto koje diše fudbal, a sve to zajedno znači da ima veliki potencijal. Biti u poziciji da inspirišete druge je bolje od hat-tricka protiv Barcelone. Našao sam ono što sam tražio, a imam i šta ja da pružim, također", rekao je Ronaldo.

Brazilac je takođe dao podršku želji La Lige da se jedna utakmica tog takmičenja po sezoni igra u Sjedinjenih Država. Taj plan je za ovu sezonu propao, pošto je Barcelona povukla svoju podršku zbog problema sa organizatorima.

ronaldo-nazario2

"Igranje van granica Španije je u skladu sa našim projektom. Morate da budete poznati i u domovini i van nje. Dajem podršku tom planu, ali su naši navijači ti koji će na kraju odlučiti. To je svakako zanimljiv prijedlog za naš klub i brend", naglasio je Ronaldo.

ronaldo-nazario

Ronaldo je, također, priznao da pokušava da iskoristi svoje veze u Realu da bi doveo određena pojačanja, barem na pozajmicu, a krenuo je od Viniciusa Juniora.

vinicius

"Pitao sam Florentina Pereza da li bi nam ga dao, ali mislim da će to biti teško", otkrio je Brazilac.

vinicius

(Sport.ba)

Učitaj još novosti