13. 12. 2018 - 13:08
"Čelik za sada nije napustio nijedan igrač, ali jesu...
907
Shares

DIREKTOR ISMET ĐUGUM:

"Čelik za sada nije napustio nijedan igrač, ali jesu prevodilac i portparolka"

Sport.ba/Agencije
13. 12. 2018 - 13:08
0
Shares

Nogometni klub Čelik tokom zimske pauze još nije napustio nijedan igrač, ali su Bilino polje, što je u izjavi za Fenu potvrdio i direktor Ismet Đugum, ovih dana napustili Omar Tipura, lični asistent i prevodioc turskog trenera Adnana Orneka, te klupska portparolka Kanita Pojskić-Čutura.

- To je, 90 posto, bila njihova odluka. Oni imaju svojih planova, koji se ne uklapaju u Čelik, ali i Čelik ima svojih planova. Dogovorili smo se i razišli - kaže Đugum, koji dodaje kako su to uobičajene situacije u svim klubovima, piše Fena.

On ističe kako još uvijek nisu odlučili ko će u narednom periodu mijenjati ovo dvoje zaposlenika, ali da im nedostaje zaposlenika.

- Imamo vremena do početka prvenstva da nađemo zamjenu za njih dvoje - kaže Đugum.

Što se tiče igračkog kadra, mada niko nije otišao niti došao, Đugum napominje da je 10-ak igrača najavilo odlazak.

- Ne bih o imenima, jer su odlazak najavili samo usmeno. Čekamo njihov pismeni zahtjev, ali uglavnom se radi o igračima koji se nisu uspjeli nametnuti pa žele ići u sredine gdje će igrati. Međutim, nekih ćemo se igrača i mi odreći - najavljuje Đugum, koji dodaje kako će tokom zime klub napustiti oko 14 igrača.

Početkom januara naredne godine očekuje se i povratak trenera Orneka, koji će odlučiti o imenima igrača koji će trebati otiči, ali i o pojačanjima.

- Oni skauti rade na angažmanu novih igrača. Vidjet ćemo ko će doći, ali o imenima ne bismo sada izlijetali - kaže Đugum.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti