12. 12. 2018 - 16:38
LA MASIJA OPET NA DJELU: Barca opet oborila rekord i ispisala...
907
Shares
LA MASIJA OPET NA DJELU: Barca opet oborila rekord i ispisala historiju dva puta u dva mjeseca

JUAN MIRANDA

LA MASIJA OPET NA DJELU: Barca opet oborila rekord i ispisala historiju dva puta u dva mjeseca

Sport.ba
12. 12. 2018 - 16:38
0
Shares

Barcelonin 18-godišnji mladić Juan Miranda ispisao je novu stranicu historiji katalonskog nogometnog diva kada je u utorak navečer zaigrao u utakmici Lige prvaka. Miranda je postao prvi nogometaš u klupskoj historiji rođen u 21. stoljeću koji je zaigrao u Ligi prvaka.

Miranda je dobio priliku debitirati u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju u rezultatski nevažnoj utakmici za Barcelonu – protiv Tottenhama. Susret je završio podjelom bodova, koja je bila dovoljna da Spursi izbore prolaz u osminu finala.

To je drugi put da Miranda ispisuje historiji u manje od dva mjeseca, nakon što je 31. oktobra postao prvi igrač rođen u 21. stoljeću koji je uopće nastupio za prvu momčad Barcelone. Dogodilo se to u utakmici Kupa kralja protiv Cultural Leonese.

popo2

Bio mu je to treći nastup za prvu momčad Barcelone i u svakoj je odigrao svih 90 minuta. Sakupio je dva žuta kartona, oba u utakmici Kupa kralja.

Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove. Miranda nije jedini mladi igrač Barcelone koji je u posljednje vrijeme debitirao i zabljesnuo. U uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv spomenutog Culturala Riqui Puig je debitirao i upisao asistenciju, dok je 20-godišnji Carles Alena čak postigao pogodak Villarrealu u ligaškoj utakmici početkom decembra. 

Nakon što su se posljednjih godina orijentirali na kupovinu skupih pojačanja, čini se da u Barci domaći mladi igrači ponovno sve više dobivaju priliku. Ako budu igrali kao u posljednjih nekoliko utakmica, to uopće ne izgleda kao loša strategija Barcelone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti