11. 12. 2018 - 09:29
Modriću je saigrač iz Reala već u Rusiji rekao da će osvojiti...
907
Shares
Modriću je saigrač iz Reala već u Rusiji rekao da će osvojiti Zlatnu loptu

PAR MJESECI KASNIJE TO SE I DESILO

Modriću je saigrač iz Reala već u Rusiji rekao da će osvojiti Zlatnu loptu

Sport.ba
11. 12. 2018 - 09:29
0
Shares

"Varane mi je u finalu u Rusiji rekao da ću osvojiti Zlatnu loptu iako nisam osvojio Svjetsko prvenstvo", otkrio je Luka Modrić u razgovoru za Telefoot.

varane3

Raphael Varane je uz Modrića bio jedan od najvećih favorita jer je uz Ligu prvaka s Realom osvojio i svjetsko zlato s Francuskom. Na kraju je u izboru France Footballa završio na sedmom mjestu.

modric-varane

"Jedan je od najboljih na svijetu, čestitao mi je na nagradi i nije bio tužan jer on nije pobijedio. Podsjetio me na svoje riječi iz Rusije", rekao je Modrić pa otkrio da mu je odmah poruku poslao bivši trener Zinedine Zidane.

"Imali smo sjajan odnos, Zidane mi je jako pomogao u karijeri."

modric

Iako su ga navijači tijekom prve godine u Realu proglasili najgorim pojačanjem kluba, Luka je u godinama koje su uslijedile ispisao historiju s kraljevskim klubom. Osvojio je četiri Lige prvaka, a kruna karijere mu je posljednja - njegova najuspješnija u kojoj je pobrao sve individualne nagrade.

modric

Međutim, malo je poznato da je Real te 2012. godine mogao ostati bez Modrića jer ga je želio dovesti i PSG.

"Ne želim uvrijediti PSG ili bilo koji drugi klub, ali kada sam čuo da me želi Real Madrid, oni su za mene bili jedina opcija", otkrio je Luka.

modric

Da Modrić ih je odbio, ali PSG tada nije ni financijski mogao parirati Realovoj ponudi. Umjesto Modrića za 30 miliona eura, doveli su tada 19-godišnjeg Talijana Marca Verrattija za 12 miliona iz Pescare.

modric-rakitic

modric

modric

(Sport.ba)

Učitaj još novosti