10. 12. 2018 - 08:50
RIVER JE PRVAK, ALI SVI PRIČAJU SAMO O NJEMU: Pogledajte potez...
907
Shares
RIVER JE PRVAK, ALI SVI PRIČAJU SAMO O NJEMU: Pogledajte potez golmana Boce koji je postao viralni hit

COPA LIBERTADORES

RIVER JE PRVAK, ALI SVI PRIČAJU SAMO O NJEMU: Pogledajte potez golmana Boce koji je postao viralni hit

Sport.ba
10. 12. 2018 - 08:50
0
Shares

River Plate novi je osvajač Cope Libertadores. U izrazito uzbudljivoj uzvratnoj utakmici, koja se zbog nedavnih nereda u Buenos Airesu morala održati na Santiago Bernabeuu, 'Milionaresi' su preokretom stigli do pobjede u Superclasicu protiv Boce Juniorsa.

boca-river

Rezultat je bio 3-1 nakon 120 minuta igre u uzvratu, a – uvjetno rečeno 'domaćinu' – Riveru je uvelike pomogao i Bocin igrač Wilmar Barrios, koji je zaradio isključenje početkom prvog produžetka i time omogućio pohod omraženom suparniku do 4. naslova u Copi Libertadores.

boca-river3

Do trijumfa nad velikim rivalom River je stigao nakon produžetka, a glavna priča u dodatnom vremenu je golman Boce Esteban Andrada. Nakon što je River golom Juana Quintera došao do 2:1, Andrada je odlučio čak šest minuta prije kraja otići pred protivniči gol.

boca-river4

Započeo je akciju, a zatim se pridružio tokom kornera saigračima. Na trenutak se samo vratio na gol, a njegov izlet kažnjen je u posljednjim sekundama kada Martinez pogađa za konačnih 3:1. Nevjerovatan potez o kojem se priča.

benedetto

benedetto2

boca-river5

river

river2

pratto

river3

river4

river5

river6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti