09. 12. 2018 - 12:37
Luka je na neviđenom udaru, a u zaštitu stao čovjek kojeg...
907
Shares
Luka je na neviđenom udaru, a u zaštitu stao čovjek kojeg nikad ne bi tu očekivali: Nemojte mu to raditi...

DIDIER DESCHAMPS UZ HRVATA

Luka je na neviđenom udaru, a u zaštitu stao čovjek kojeg nikad ne bi tu očekivali: Nemojte mu to raditi...

Sport.ba
09. 12. 2018 - 12:37
0
Shares

Luka Modrić pokupio je sve glavne nagrade za najboljeg igrača u 2018., a šlag na tortu stigao je početkom mjeseca kada je dobio i Zlatnu loptu. Mnogi su bili bijesni, Ronaldo i Messi su čak eskivirali dolazak na manifestaciju, a brojni su se obrušili na Hrvata smatrajući da je nepravedno na tronu.

Tri puta prvak Evrope s Realom, viceprvak Španije i svijeta s Hrvatskom - malo li je?! Ima i onih koji staju na Lukinu stanu, a sada je to neočekivano uradio jedan od najboljih stručnjaka svijeta.

modric

Selektor Tricolora, Didier Deschamps, tužan je što nitko od njegovih igrača nije dobio Zlatnu loptu, ali i poručuje nogometnom svijetu da ne smije biti nepošten prema osvajaču Luki Modriću.

deschamps

"Nemojte govoriti da Luka Modrić nije zaslužio Zlatnu loptu, nepošteno je to prema cijeloj njegovoj karijeri. Ja jesam tužan zbog francuskih nogometaša, ali...", rekao je francuski selektor o glavnoj nogometnoj temi posljednjih dana. Deschampsa je najviše iznenadilo tek sedmo mjesto Raphaela Varanea.

deschampsfrancuska-getty-1200

"Ne želim kritikovati novinare, ali moram reći da sam jako iznenađen plasmanom Raphaela Varanea. Čovjek je tek sedmi! Meni bi logično bilo da se posebno cijeni naslov svjetskog prvaka. Nema važnijeg trofeja od toga, a to su francuski nogometaši osvojili."

didier-deschamps

varane3

francuska-varane-umtiti-pogba-griezmann

perez-modric

modric

modric-porodica2

modric-porodica

modric6

modric5

modric3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti