06. 12. 2018 - 16:50
ŠPANIJA DRHTI: Da li im je zaista ovo trebalo ?? Najavljen...
907
Shares
ŠPANIJA DRHTI: Da li im je zaista ovo trebalo ?? Najavljen dolazak NAJBRUTALNIJIH navijačkih frakcija

COPA LIBERTADORES

ŠPANIJA DRHTI: Da li im je zaista ovo trebalo ?? Najavljen dolazak NAJBRUTALNIJIH navijačkih frakcija

Sport.ba
06. 12. 2018 - 16:50
0
Shares

RAFA DI ZEO, capo Bocine navijačke skupine La Doce, koji je globalnu slavu stekao u dokumentarcu "Real Football Factories", dobio je dopuštenje argentinskog ministarstva pravosuđa da napusti zemlju. Naravno, zatražio ga je kako bi mogao prisustvovati finalu Cope Libertadores u kojem se u nedjelju u Madridu sastaju River Plate i Boca Juniors. 

rafael-di-zeo-862x485

Maxi Mazzarro, bivši vođa navijača Boce, a sada predvodnik odmetnute frakcije i također nasilnik u sukobu sa zakonom, već je ranije otputovao u Madrid.  Još 14 lidera Bocinih navijača, odreda registriranih kriminalaca, također je najavilo dolazak na meč za naslov prvaka Južne Amerike koji se igra u Europi. Očekuje se da će i oni dobiti dopuštenje pravosudnih organa. 

Kao i brojne vođe Los Borrachos del Tablon, kako se zove skupina koja prati River i protiv kojih e također vode postupci. Naravno da najistaknutiji huligani obaju gradskih rivala iz Buenos Airesa ne žele propustiti Superclasico koji se prvi put u povijesti igra za naslov prvaka Južne Amerike.

Posebno prestižna postala im je nakon što je utakmica premještena u Madrid jer su navijači Rivera prije neodigranog uzvrata u sačekuši kamenjima i suzavcem izrešetali bus s igračima Boce. Na Bernabeuu se očekuje po 25 hiljada navijača obaju klubova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti