06. 12. 2018 - 10:52
Nesagorivi kapiten oduševio sve! "Vodio je Barcelonu kao da je...
907
Shares
Nesagorivi kapiten oduševio sve!

IVAN RAKITIĆ

Nesagorivi kapiten oduševio sve! "Vodio je Barcelonu kao da je riječ o Ligi prvaka"

Sport.ba
06. 12. 2018 - 10:52
0
Shares

Ivan Rakitić u srijedu je ispisao povijest kao prvi Hrvat koji je ponio kapitensku traku velike Barcelone! Nedavno je Mario Mandžukić bio kapiten Juventusa, učinio sve Hrvate ponosnima, a sada je Raketa vodio Katalonce.

Ljetos je hrvatski veznjak ostao zakinut. Nakon odlaska Inieste kapiten je postao Leo Messi. Jedno mjesto je ostalo upražnjeno, ali ga je Valverde umjesto Rakitiću, koji je bio itekako ozbiljan kandidat, dao Sergiju Robertu. Odmah iza Messija su kao drugi i treći najvažniji u momčadi Sergio Busquets i Gerard Pique.

messi

U utakmici sa Cultural Leonesom u Kupu kralja (4:1) trener je na travnjak poslao gotovo rezervnu momčad, neki ključni igrači su bili na klupi, a Messi i Suarez su utakmicu pratili s tribina. Odmor su dobili oni koji najviše igraju. Ali ne i Raketa, on je sinoć postao kapetan koji se ne odmara! Tako ga je u svom tekstu opisao Sport. Mundo Deportivo ga opisuje kao "nesagorivog kapitena".

rakitic-barca

Njegov značaj za Barcu je ogroman. Već je nekoliko sezona igrač s najvećim brojem minuta i utakmica u svojim nogama. I sada je na vrhu. Odigrao je 1529 minuta, najviše od svih igrača na Camp Nou i napokon je u srijedu trebao dobiti zasluženi predah, ali morao je uskočiti.

munir-rakitic-barca

Mundo Deportivo piše da je Rakitić zaigrao "posve slučajno". Na teren je s mladima trebao Arturo Vidal, ali je prije utakmice otpao zbog prehlade. Stoga je traku uzeo Raketa i "vodio momčad kao da je riječ o utakmici Lige prvaka, a ne o šesnaestini finala Kupa kralja". Bio je na terenu pravi vođa, u 45 minuta je triput asistirao, a Barca je na poluvrijeme otišla s 3:0.

22

Bio je to jasan znak Valverdeu da napokon malo odmora da sjajnom veznjaku. Ivan je odigrao velikih 45 minuta, napravio apsolutno sve što je mogao i baš kako je i trebao, a onda je preselio na klupu. Uz trenerovu poruku: Odmori se, zaslužio si...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti