05. 12. 2018 - 09:35
PROCURILE INFORMACIJE! Ozil je BIVŠI u Arsenalu! Zvanično ima...
907
Shares
PROCURILE INFORMACIJE! Ozil je BIVŠI u Arsenalu! Zvanično ima povredu leđa, ali je otkriveno da ima puno VEĆI PROBLEM!

ZVANIČNO JE POVRIJEĐEN, ALI...

PROCURILE INFORMACIJE! Ozil je BIVŠI u Arsenalu! Zvanično ima povredu leđa, ali je otkriveno da ima puno VEĆI PROBLEM!

Sport.ba
05. 12. 2018 - 09:35
0
Shares

Arsenal je u londonskom derbiju dvaput okrenuo minus s Tottenhamom i na kraju slavio 4:2. Igrač odluke: Aaron Ramsey. Ušao u 46-oj kod 1:2, namjestio dva gola, stalno bio između protivničkih linija, bio nerješiva enigma za 'Pijetlove'.

ars2

Mesut Özil... Ni na klupi. Igrač za kojeg je Arsene Wenger prije više od četiri godine iskrcao skoro 50 miliona eura i koji je na 'Emirates' doveden kao svjetski prvak danas je klasični višak. I u Arsenalu i u Elfu.

Englezi javljaju kako će se 'Topnici' Özila svim silama pokušati riješiti već u skorom zimskom prijelaznom roku.

ozil2

Vjerojatno: lakše reći nego učiniti. Jer ugovor ga s Arsenalom veže do 2021., a nogometno znanje i stare zasluge i dalje mu cijenu drže iznad 40 miliona.

Dobru utakmicu nije odigrao... Ni sam se ne sjeća kad. A otočki mediji ga, možda malo pretjerano, ali u biti 100% zasluženo, počinju koristiti kao sinonim za promašenu investiciju, kao nogometaša kojem je Bog dao vagon talenta i nimalo pameti da taj dar iskoristi kako bi trebao.

ozil2

Kritike su brutalne, a teško je naći da je išta napisano pogrešno. 'Što se nogometnog znanja tiče, Özil je čarobnjak, vele-klasa, ali... U Tottenhamu ne bi kao nekad u Arsenalu bio povremeni starter nego nikad ne bi ni bio u početnih 11. Zato što mu je radna etika dno. To Pochettino ne bi trpio. A izgleda da i Emery misli isto'.

Španski trener je na pitanje o Özilu odgovorio ovako:

pochettino

- A da pričamo o igračima koji igraju? Ne znam... Mislim da ima nekih problema s leđima.

Isto k'o da je izjavio, 'Özil? Nit znam, nit me briga gdje je taj čovjek'.

ozil3

Engleski mediji već danima špekulišu o odnosu Emeryja i Ozila, te pokušaju otkriti razlog zašto španski stručnjak ne računa više na Nijemca. Mediji na Otoku objavili su da je sve to zbog Ozilove opsesije prema video igricama što je naljutilo Emeryja.

ozil1

Navodno, Ozil je u posljednje vrijeme postao veliki fan video igrica, a posebno se to odnosi na igricu Fortnite. On ima preko 600 pobjeda u ovoj igrici i ne krije od javnosti da je voli igrati. Navodno, jednom je zakasnio na trening jer je pretjerao s igricama zbog čega je Emery odlučio da ga kazni.

ozil

Daily Maily piše 'Özilovi su dani na Emiratesu odbrojani' i otkriva kako Emery od svog prvog londonskog dana (prošlog je ljeta sjeo na klupu 'Topnika') fantazistu nema niti u jednom od svojih ozbiljnijh planova. Što odlukama i dokazuje.

Mesut je za Emerya bivši

ozil4

Španc je navodno okrenuo očima kad su ga iz klupskog vodstva obavijestili 'Mi smo u januaru s Özilom potpisali novi ugovor, na 350 hiljada funti sedmično'. A igrač je problem s leđima izmislio kad mu je trener prije derbija s Tottenhamom rekao da ga počinje na klupi.

ozil1

'Topnici' su neporaženi 12 utakmica zaredom (9 pobjeda i 3 remija u Premier League). Danas u 21:00 igraju još jedan veliki derbi, kod Man.Uniteda na Old Traffordu. U najavi te utakmice Emery... Hvali Lucasa Torreiru i Granita Xhaku:

- Dva po vokaciji defanzivna vezna, ali dva vezna koji nam omogućuju da igramo 3-4-3 ili 3-4-1-2. Jer sami pokriju srce terena.

pochettino

Mesut je za Emerya - bivši. Malo ga 'bole leđa', a svake sedmice na račun legne 350 hiljada. Klasična priča o klasi koja propada.

I izgleda da ga ne 'zabole' leđa nego nešto drugo.

ozil2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti