05. 12. 2018 - 08:29
Evropski VELIKAN je bio na korak dovođenja Ronalda i...
907
Shares
Evropski VELIKAN je bio na korak dovođenja Ronalda i Aubameyanga, ali trener je želio HRVATA i tu je krenula PROPAST kluba!

KO ZNA GDJE BI DANAS BILI

Evropski VELIKAN je bio na korak dovođenja Ronalda i Aubameyanga, ali trener je želio HRVATA i tu je krenula PROPAST kluba!

Sport.ba
05. 12. 2018 - 08:29
0
Shares

Kinez Yonghong Li pretprošlog je ljeta za 740 miliona eura kupio Milan od Silvija Berlusconija i najavio ekspresan povratak giganta u vrh.

Klub je u tom prijelaznom roku potrošio 230 miliona eura na pojačanja, no to mu nije donijelo plasman u toliko željenu Ligu prvaka.

milan3

Tadašnji sportski direktor Massimiliano Mirabelli radio je na spektakularnim pojačanjima.

"Potvrđujem ono što sam rekao, postojala je mogućnost dovođenja Cristiana Ronalda. Nismo se šalili, uvjeravam vas da bi, da su trenutačni vlasnici bili na čelu, u ovom trenutku Ronaldo nosio milanski dres. Mogu to garantovati", priča pa dodaje:

cristiano-ronaldo

"Nije mu smetalo što ne bi igrao u Ligi prvaka. Tada nam je rekao da nikad nije osvojio Evropa ligu i da je sada želi osvojiti. Sjeo sam s menadžerom i moj dio posla bio je završen. Sve je bilo definirano, uključujući njegovu platu i cijenu transfera. Nisam se plašio da će nešto poći po zlu jer je kad je Silvio Berlusconi prodao Milan kineskoj grupi, pričao nam je o velikom čovjeku koji iza sebe ima advokate i velike banke."

modric-ronaldo-real-madrid

Milan je tada očajnički tražio napadača i ciljao je na svog bivšeg igrača Pierre-Emericka Aubameyanga. Međutim, trener Vincenzo Montella nije ga htio.

aubameyang

"I Aubameyang nam je htio doći kad sam razgovarao s njim. Nažalost, prvi izbor trenera Montelle bio je Nikola Kalinić i morao sam pratiti upute trenera. Prije odlaska razgovarali smo s Moratom, Immobileom i Benzemom te pregovarali s Higuainom", ispričao je talijanski operativac.

aubameyang

Na kraju je Milan završio u rukama američke grupacije, a Mirabelli ostao bez posla. Cristiano Ronaldo otišao je u redove rivala Juventusa za 100 miliona eura i u nedavnom derbiju na San Siru Milanu zabio gol u pobjedi Stare dame 2:0.

nikola-kalinic-milan

ronaldo

ronaldo

ronaldo

aubameyang

aubameyang-man-utd

aubameyang

(Sport.ba)

Učitaj još novosti