03. 12. 2018 - 11:52
ZVIJEZDA TOPNIKA OTKRILA: Evo kako je Emery motivirao njega i...
907
Shares
ZVIJEZDA TOPNIKA OTKRILA: Evo kako je Emery motivirao njega i saigrače na poluvremenu do čudesnog preokreta protiv Tottenhama!

TORREIRA JE BIO I IGRAČ MEČA

ZVIJEZDA TOPNIKA OTKRILA: Evo kako je Emery motivirao njega i saigrače na poluvremenu do čudesnog preokreta protiv Tottenhama!

Sport.ba
03. 12. 2018 - 11:52
0
Shares

Vezni igrač i zvijezda Arsenala, Lucas Torreira, otkrio je što je trener Unai Emery rekao njemu i suigračima u svlačionici na poluvremenu jučerašnjeg derbija protiv Tottenham Hotspura, u kojem su ‘Topnici’ slavili rezultatom 4-2.

Nakon što je domaćin poveo već u desetoj minuti golom Pierre-Emericka Aubameyanga iz penala, sredinom poluvremena, odnosno u 30. i 34. minuti uslijedio je potpuni preokret, a strijelci su bili Eric Dier, te Harry Kane. Ipak, Arsenal je u nastavku bacio sve karte u napad te se vratio u igru i na kraju ubjedljivo slavio.

auba

U igru su na poluvremenu ušli Alexandre Lacazette i Aaron Ramsey, te se to ispostavila kao sjajna odluka Unaija Emeryja, s obzirom da su obojica učestvovali u golovima. Prvo je u 56. minuti Ramsey asistirao za izjednačujući gol Aubameyanga, njegov drugi na utakmici, a zatim je u 74. minuti asistirao i za gol Alexandrea Lacazettea. Za konačnih 4-2 samo tri minute kasnije gol je postigao i Lucas Torrerira, a ovaj put je asistent bio igrač utakmice Aubameyang.

ars6

Na pitanje novinara ESPN-a nakon velike pobjede što im je Emery rekao u svlačionici na poluvremenu, Torreira je odgovorio: “Rekao nam je da budemo mirni, da nastavimo igrati jer je preostalo 45 minuta, te da nastavimo napadati jer ćemo u drugom poluvremenu očito pronaći više prostora. To se i dogodilo i postigli smo golove u ključnim trenucima utakmice.”

torreira“U prvom poluvremenu smo krenuli jako dobro, imali visok presing, ponekad uspjeli i ukrasti loptu jako visoko i stvorili smo mnogo prilika. Zatim, zbog raznih razloga, postigli su dva gola i preokrenuli rezultat. U drugom poluvremenu smo napravili neke promjene, igrači koji su ušli u igru su odigrali jako dobro. Saslušali smo trenera i popravili mnoge stvari, što nam je na kraju i donijelo pobjedu.”

emery

Torreira nije jedini koji je oduševljen Emeryjevim izmjenama na poluvremenu, već i bivši legendarni igrač Arsenala Ian Wright, koji je rekao: “Volim okrutnost, sviđa mi se to što tim dolazi na prvo mjesto, ispred svakog igrača. Emery pravi izmjene kada su nam potrebne i vidjeli smo koliko je spreman zamijeniti nekoga na poluvremenu. Svi u i oko kluba imaju samo pozitivne stvari za reći. Igrači koje je Emery doveo u tim su za sada jako uspješni i njegov plan za njihovo integriranje bio je savršen.”

ars5

ars4

ars3

ars2

ars

1234

(Sport.ba)

Učitaj još novosti