03. 12. 2018 - 08:39
Messijeva asistencija života: Jednim potezom sedmoricu obrukao...
907
Shares
Messijeva asistencija života: Jednim potezom sedmoricu obrukao i namjestio prvijenac Inijestinom nasljedniku

LA LIGA

Messijeva asistencija života: Jednim potezom sedmoricu obrukao i namjestio prvijenac Inijestinom nasljedniku

Sport.ba
03. 12. 2018 - 08:39
0
Shares

Barcelona je teže od očekivanog dobila ove sezone vrlo loši Villareal s 2:0 i ponovo se vratila na vrh Primere. Iskoristili su Katalonci kiks Seville kod Alavesa (1:1), te su se osamili na tronu.

barca

Pique je doveo Katalonce u vodstvo lijepim udarcem glavom na asistenciju sve boljeg Dembelea, a onda je gostima presudio rezervista Alena. Posebno impresivan je bio posljednji pogodak na meču, a Lionel Messi je upisao čak 303. asistenciju u karijeri.

pique23

Tri minute prije kraja utakmice 14. kola La Lige, Lionel Messi primio je loptu na desnoj strani protivničke polovice, bliže centru nego kaznenom prostoru i okružen dvojicom rivala. Bila je to naizgled bezazlena situacija, ali samo laiku koji ne zna šta je Argentinac zaista spreman napraviti.

2

Čarobnjak s "Nou Campa" je pravovremenim odigravanjem u prostor za Carlesa Alenu, koji je bio u punom trku, iz ravnoteže i igre izbacio ne samo dva neposredna čuvara, nego i cijelu defanzivnu liniju Villarreala, čijih je pet članova čuvalo prostor između aut-crta pred kaznenim prostorom.

3

Alena je sjajno osjetio što će Messi napraviti i uletio u prostor, nakon čega je pokupio savršen for i krasnim lobom savladao golmana Asenja i tako postavio konačan rezultat. Ovaj pogodak neodoljivo je podsjetio na prvi gol Messija u dresu Barce, a tada je asistenciju upisao još jedan čarobnjak - veliki Ronaldinho.

20-godišnji veznjak tako je postigao premijerni gol u Primeri, a pomenuta saradnja dva proizvoda La Masije dokaz je da je nekada asistencija ljepša i važnija od gola koji nakon nje neminovno slijedi. Pitamo se s pravom je li pred mlađahnim Alenom blistava karijera, barem upola što ju je imao Leo?!

4pique

alena2

alena

(Sport.ba)

Učitaj još novosti