02. 12. 2018 - 09:43
OGLASILI SE IZ RIVERA: Ovo se nimalo neće svidjeti nijednom...
907
Shares
OGLASILI SE IZ RIVERA: Ovo se nimalo neće svidjeti nijednom zaljubljeniku u fudbal, a oni imaju i KRIVCA ZA STANJE

COPA LIBERTADORES

OGLASILI SE IZ RIVERA: Ovo se nimalo neće svidjeti nijednom zaljubljeniku u fudbal, a oni imaju i KRIVCA ZA STANJE

Sport.ba
02. 12. 2018 - 09:43
0
Shares

Odluku CONMEBOL-a da revanš meč finala Copa Libertadores između River Plejta i Boke Juniors preseli u Madrid, na stadion Santjago Bernabeu, naišla je na veliko negodovanje južnoameričke javnosti.

Kao i velikih fudbalskih imena iz tog dijela sveta, ali i samih klubova čiji meč je već dva puta odgađan zbog nereda navijača.

Međutim, ne bi bilo iznenađenje da se i onaj meč koji je zakazan za 9. decembar ne odigra. Pogotovo poslije saopštenja koje je izdao River Plejt. U njemu jasno stoji da ovaj argentinski klub ne želi u Madrid.

boca-river-ok

U Riveru smatraju da su oni najviše oštećeni, jer 2:2 iz prvog meča neće braniti pred svojim navijačima. A za nerede su optužili argentinske vlasti i traže da se revanš igra na El Monumentalu.

"Odgovornost za incidente 24. novembra, koje smo najoštrije osudili i koji su se dogodili van stadiona, snose nadležni državni organi. Ni na koji način klub ne može biti odgovoran za to. Nevjerovatno je da u istoj zemlji, u istom gradu u kom se organizuje G20 samit, država nije u stanju da garantuje sigurnost za odigravanje najvažnije utakmice argentinskog fudbala. I to zbog šake nasilnika." - između ostalog stoji u saopštenju.

S druge strane, Boca ne želi uopšte da igra i traže da im se trofej dodijeli za zelenim stolom.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti