01. 12. 2018 - 18:44
City nastavio dominaciju u Premiershipu, Chicharito junak West...
907
Shares
City nastavio dominaciju u Premiershipu, Chicharito junak West Hama!

ENGLESKA PREMIER LIGA

City nastavio dominaciju u Premiershipu, Chicharito junak West Hama!

Sport.ba
01. 12. 2018 - 18:44
0
Shares

Nastavio je Manchester City svoju ovosezonsku dominaciju engleskim prvenstvom savladavši Bournemouth 3:1. 

sterling2

Goste je načeo Bernardo Silva u 16. minuti, no ekipa Eddieja Howea izjednačila je uoči pauze golom Wilsona. Ipak, Pepovi su momci u drugom poluvremenu stavili nogu na gas, pa su Raheem Sterling i Ilkay Gündogan donijeli još tri boda na Etihad.

city2

Zanimljiva se utakmica igrala i na Huddersfieldu gdje je u goste stigao Brighton. Poveli su domaćini već u prvoj minuti pogotkom Jorgensena, a onda je u 32. minuti sve otišlo po krivu... Crveni karton zaradio je Mounie, a Duffy i Andone u drugom su poluvremenu okrenuli susret u korist gostiju te pobjedom 2:1 gurnuli Huddersfield blizu zone ispadanja.

brighton

Usprkos tek 36% posjeda, Leicester je s laganih 2:0 svladao goste iz Watforda, a za pobjedu su bili zaslužni Jamie Vardy jedanaestercem u 12. minuti te Maddison 11 minuta kasnije.

leicester

Newcastle je dočekao West Ham, a iako su domaćini dominirali susretom, do pogotka - nisu došli. Zato West Ham jest! I to do tri! Dva je zabio bivši igrač Uniteda, Chicharito, a u trećoj minuti sudijske nadoknade konačnih 3:0 postavio je Felipe Anderson.

chicharito

Crystal Palace lagano je, 2:0, savladao goste iz Burnleya koji su jedni od favorita za ispadanje iz Premiershipa, a pobjedu su donijeli McArthur i Townsend.

palace

city1

brighton2

west-ham1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti