01. 12. 2018 - 11:09
HRVATSKA NA KORAK OD SNA: Dinamo je napravio ČUDO NEVIĐENO,...
907
Shares
HRVATSKA NA KORAK OD SNA: Dinamo je napravio ČUDO NEVIĐENO, nakon ovog više ništa neće biti isto

USKORO S DVA PREDSTAVNIKA U LIGI PRVAKA?!

HRVATSKA NA KORAK OD SNA: Dinamo je napravio ČUDO NEVIĐENO, nakon ovog više ništa neće biti isto

Sport.ba
01. 12. 2018 - 11:09
0
Shares

Nogometna će 2018. godina zauvijek ostati zlatnim slovima upisana u povijest hrvatskog nogometa, ali i sporta općenito. Nakon što su vatreni iz Rusije donijeli broncu, Dinamo je nakon 49 godina izborio evropsko proljeće i to dva kola prije kraja, u skupini s Fenerbahčeom, Anderlechtom te Spartakom iz Trnave.

amer-gojak-dinamo-1

Remiziravši u Istanbulu, momčad Nenada Bjelice osigurala je i prvo mjesto skupine što će modrima donijeti relativno lakši žrijeb šesnaestine finala. Osim povijesnog uspjeha, hrvatski prvak uprihodio je i više od 12 miliona eura kroz Uefine bonuse.

olmo-dinamo1

Međutim, odlične Dinamove igre u Europi mogu veseliti i ostale klubove iz 1.HNL jer je hrvatski koeficijent znatno porastao te su naši susjedi na pragu osvajanja i drugog mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

olmo-dinamo

Naime, Hrvatska je trenutno na 16. mjestu s 26.125 bodova, dok posljednje, 15. mjesto koje donosi dva predstavnika u kvalifikacijama drži Švicarska s 26.300 bodova.

dinamo-zagreb

Ukoliko Dinamo protiv Anderlechta osvoji bod, hrvatski će koeficijent narasti za 0.250 bodova te će biti veći od švicarskog, uz uvjet da Juventus pobijedi Young Boyse te da Ludogorec bude bolji od Zuricha, koji je već osigurao šesnaestinu finala.

izet-hajrovic-dinamo-fenerbahce

dinamo

hajrovic-olmo-dinamo

hajrovic-dinamo

dinamo2

hajrovic-dinamo-slavlje

dinamo-zagreb1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti