01. 12. 2018 - 10:30
MOŽDA I JESTE NAJBOLJI, ALI JE OČAJAN GUBITNIK: Najnoviji...
907
Shares
MOŽDA I JESTE NAJBOLJI, ALI JE OČAJAN GUBITNIK: Najnoviji potez Ronalda najbolje oslikava kakav je čovjek ZAPRAVO

NEĆE NI ČESTITATI MODRIĆU?!

MOŽDA I JESTE NAJBOLJI, ALI JE OČAJAN GUBITNIK: Najnoviji potez Ronalda najbolje oslikava kakav je čovjek ZAPRAVO

Sport.ba
01. 12. 2018 - 10:30
0
Shares

Kada je krajem avgusta Luka Modrić, po izboru Uefe okrunjen za najboljeg igrača Evrope, mnoge je iznenadio nedolazak Cristiana Ronalda na ceremoniju dodjeljivanja nagrade. Jer, bez obzira što više nisu suigrači, upravo je Modrić bio jedan od najzaslužnijih igrača za Realova osvajanje Lige prvaka.

Upravo je Modrić bio jedan od igrača, koji su Ronalda najviše 'hranili' dobrim loptama, nakon kojih je zabijao golove:

"Nije me iznenadilo što nije došao", rekao je Modrić koji je tijekom glasanja osvojio 313 bodova, 90 više od Ronalda, koji nije došao niti na ceremoniju dodjeljivanja nagrade The Best, a tada je postalo jasno kako Ronaldo na ceremonije ne dolazi jer ne može podnijeti poraz.

modric2

Prema navodima niza talijanskih medija, Portugalac se neće pojaviti na dodjeli Zlatne lopte, koju je osvajao pet puta, čime je uz Lea Messija najuspješniji nogometaš u historiji. Ceremonija će se održati 3. decembra, a Ronaldo je od dolaska odustao nakon što je "L’Equipe" objavio promotivni videozapis, u kojem su se u prvom dijelu našli Kylian Mbappe, Raphael Varane i Luka Modrić. 

bernat-neymar-mbappe

Ronaldo je prikazan u drugom dijelu i to nakon Salaha, Pogbe i Messija, čime je postalo jasno kako sigurno nije među trojicom finalista.

salah-neymar

Portugalac ove godine nije bio ni u Monte Carlu, na dodjeli UEFA nagrada, ni u Londonu, na svečanosti FIFA-e. Obje nagrade osvojio je Modrić, koji će, po svemu sudeći, uzeti i treću – najveću.

modric-ronaldo-real-madrid

modric1

ronaldo12

modric-11

ronaldo

modric

modric99

ronaldo-trbusnjaci

(Sport.ba)

Učitaj još novosti