30. 11. 2018 - 08:47
KONAČNO SU RAZOTKRIVENI: Nijemci objavili imena tri Bayernove...
907
Shares
KONAČNO SU RAZOTKRIVENI: Nijemci objavili imena tri Bayernove zvijezde pobunjene protiv Kovača, na redu je Brazzo!

KICKER

KONAČNO SU RAZOTKRIVENI: Nijemci objavili imena tri Bayernove zvijezde pobunjene protiv Kovača, na redu je Brazzo!

Sport.ba
30. 11. 2018 - 08:47
0
Shares

Bayern je deklasirao u Munchenu Benficu s 5:1, a po dva pogotka postigli su Robert Lewandowski i Arjen Robben. Upravo je holandski as nakon meča stao uz hrvatskog stručnjaka Niku Kovača, kojem već sedmicama njemački mediji "spremaju otkaz".

lewandowski-gnabry-bayern

"Bili smo u lošem stanju, ali digli smo se zajedno, kao ekipa. Igrali smo u dobrom tempu, dobro se branili i žalimo tek za primljenim golom. Normalno je da se trenera kritizira, to je čak dobro jer razbudi i momčad! Pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Vrlo sam sretan zbog Kovača, on ovo zaslužuje kao trener i čovjek. Jedan je od nas i živi za ovaj klub", emotivno je rekao Robben.

ribery-robben

I sam Kovač bio je presretan nakon pobjede kojom je njegov tim izborio osminu finala Lige prvaka. 

"Napokon smo došli do pobjede koja nam je bila veoma potrebna. Vrlo dobro smo se branili, jedino smo malo popustili na samom početku drugog djela, tačnije u prvoj minuti. Zabili smo prekrasne golove. Ekipa je nagrađena za dobru igru, a mi smo prvi put u puno sedmica odigrali pravih 90 minuta. Ekipa ima kvalitet, svi to znamo, a čini se kako su nam potrebne jake utakmice", rekao je Niko Kovač nakon utakmice. 

kovac-i-robben

Sportski direktor Hasan Salihamidžić potvrdio je njegov status kao trenera.

"Rezultat i igra govore sami za sebe. Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. Hoće li Kovač voditi ekipu u Bremenu? Naravno! Je li bilo kontakta s Wengerom? Ne, sto posto tvrdim da nije bilo", poručio je popularni Braco.

kovac-brazzo-salihamidzic

Međutim, ko zaista "minira" posao hrvatskom stručnjaku, te ko mu želi vidjeti leđa što prije?! To je pravo pitanje, a njemački "Kicker" sada donosi i odgovor. Mats Hummels, Sandro Wagner i James Rodriguez, na temelju njihovih saznanja, proglašeni su trojkom koja sprema otkaz Kovaču, kao i "potencijalnim krticama" koje bliskim novinarima dijele razne pikantne informacije iz svlačionice njemačkih prvaka.

mats-hummels-bayern

james-rodriguez-cropped-ka0a4t13vfyp1tzgtltm47rqg

wagner

Navodno su pomenuti igrači bijesni na Kovača zbog mizernih minutaža i marginalnih uloga u samoj ekipi. Dok je Mats Hummels od mogućih 1800 minuta na travnjaku proveo 1019 minuta, James Rodriguez (639) i Sandro Wagner (238) zajedno su na terenu ubilježili tek 877 minuta. Odnos prozvanog trojca s Nikom Kovačem, tvrdi "Kicker", izuzetno je komplikovan i problematičan. 

mats-hummels-bayern-munchen

"Priča se o četiri igrača koji su protiv mene. Ali niko ne govori o onima koji su na našoj strani. Njih je puno više. I to je dovoljno", u utorak nakon Bayernove pobjede nad Benficom na "Allianz Areni" poručio je Niko i tako potvrdio interni sukob s pojedinim igračima. Teško je predvidjeti da li će Kovač do kraja odraditi sezonu u Munchenu ili će pomenuta trojka već u januaru morati napustiti Bayern. Naravno, ako se "Kickerove" informacije pokažu tačnim...

kovac12

bayern78

bayern-munich-hummels

bayern

kovac2

bayern3

kovac-james

kovac-1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti