29. 11. 2018 - 12:41
MA JE LI OVO MOGUĆE: Bosanski gastarbajter izveo je akciju...
907
Shares
MA JE LI OVO MOGUĆE: Bosanski gastarbajter izveo je akciju sezone u Ligi prvaka

MARKO MARIN

MA JE LI OVO MOGUĆE: Bosanski gastarbajter izveo je akciju sezone u Ligi prvaka

Sport.ba
29. 11. 2018 - 12:41
0
Shares

"Zvezdin Izet Hajrović." Uopće nije pogrešno tako nazvati Marka Marina, dapače, jer radi se o umjetniku s loptom "s ovih prostora" koji se probio u Njemačkoj, e da bi se onda na njih vratio, ali ne u domovinu roditelja.

marin

Jer kao što je Izet, dijete roditelja iz Crne Gore, došao u hrvatski klub, tako je Marin, rođen u Bosanskoj Gradiški, zaigrao za srpski.

Marin

Njih dvojica čak su i igrali u istom njemačkom klubu, Werderu. Ali Marin (29) u životopisu ima i 16 nastupa za reprezentaciju Njemačke te ostale dosta uglednije klupske poslodavce: Chelsea, Sevilla, Fiorentina, Olympiakos te od ljeta Crvena zvezda. Marin je brzo isplatio 700 hiljada eura, koliko je Zvezda Olympiakosu platila odštetu za njega.

marko-marin-schiesst-piraeus-als-joker-zum-spaeten-sieg

U Ligi prvaka zabio je jedini gol u debaklu kod PSG-a (1:6), ali je zatim sukreirao jednu od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka. Namjestio je oba gola Milanu Pavkovu za nevjerobatnu pobjedu Zvezde nad Liverpoolom (2:0), aktualnim viceprvakom Europe. Ali najbolju akciju u Ligi prvaka ove jeseni izveo je u petom kolu protiv Napolija, koji je Zvezdu pobijedio 3:1.

marin-2

Primio je loptu na rubu kaznenog prostora suparnika i tamo s nekoliko driblinga izazvao vrtoglavicu najuglednijim igračima Napolija, Kalidouu Koulibalyju i Mareku Hamšiku.

marin-1-760x507-760x507

Time je na sebe navukao još dva igrača Napolija. Kada je vidio to, kao i da još dvojica suparnika gledaju prema njemu umjesto da pokrivaju prostor ispred gola i igrače, u pravom trenutku majstorski je poslao loptu u for suigraču Benu, koji ovako poslužen izbija sam pred golmana Ospinu i zabija počasni Zvezdin gol.

Ali to mu ne bi uspjelo da Marin nije sjajno iz ravnoteže i igre izbacio više od pola momčadi Napolija. Inače, ovaj igrač poznat je i po okršaju s našim Emirom Spahićem, iz kojeg je izvukao deblji kraj.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti