29. 11. 2018 - 07:10
Maestralni Messi za historiju: Postavio rekord kojeg ne može...
907
Shares
Maestralni Messi za historiju: Postavio rekord kojeg ne može skinuti niti Ronaldo!

LIGA PRVAKA

Maestralni Messi za historiju: Postavio rekord kojeg ne može skinuti niti Ronaldo!

Sport.ba
29. 11. 2018 - 07:10
0
Shares

Golom protiv PSV-a, Lionel Messi je ispisao novu stranicu u povijesti. Postao je igrač s najvećim brojem golova u Ligi prvaka za jedan klub, prešavši tako Cristiana Ronalda. Za vodstvo Barcelone Messi je zabio u 61. minuti, a bio je to Argentičev 106 gol u Ligi prvaka za Katalonce, dok je Ronaldo u dresu Reala zabio 105 golova.

Budući da je Ronaldo prešao u Juventus, Messi će neko duže vrijeme ostati na vrhu, a pitanje je hoće li ga itko uopće i skinuti s trona, barem kada je u pitanju ovaj podatak. Međutim, Ronaldo je ipak najbolji strijelac Lige prvaka jer je za Manchester United, Real i Juventus zabio 121 gol. Prije Messija i Ronalda, najbolji strijelac najelitnijeg klupskog natjecanja bio je Raul koji je za Schalke i kraljevski klub zabio 71 pogodak.

raul-gonzalez

Kada je Messi u pitanju, bio je ovo njegov 15. pogodak sezone, a minimalno 15 golova zabijao je u posljednjih 13 sezona! 

barcelona-messi-semedo-dembele

Nakon gola, Messi je upisao i asistenciju za Piquea osiguravši Barceloni prvo mjesto skupine, koju još čine Inter, Tottenham te PSV.  Isto tako, bio je to šesti Argentičev ovosezonski gol u Ligi prvaka, čime je prešao Edina Džeku, koji nakon pet kola ima pet golova za Romu. 

leo-messi

Nakon Eindhovena, momčad Ernesta Valverdea će na domaćem terenu ugostiti Villarreal u okviru domaćeg prvenstva.

messi-kapiten

messi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti