28. 11. 2018 - 23:10
Messijeva majstorija za historiju, Eriksen šokirao Nerazzurre,...
907
Shares
Messijeva majstorija za historiju, Eriksen šokirao Nerazzurre, Leko do boda kod Borussije!

LIGA PRVAKA

Messijeva majstorija za historiju, Eriksen šokirao Nerazzurre, Leko do boda kod Borussije!

Sport.ba
28. 11. 2018 - 23:10
0
Shares

Tottenham je na Wembleyju golom Eriksena pobijedio Inter i sačuvao nadu za prolazak skupine. Barcelona je u prvom poluvremenu teško disala u Eindhovenu, ali su na Messijev pogon na kraju ipak slavili protiv PSV-a. U dvoboju za prvo mjesto skupine, Porto je slavio protiv Schalkea, dok je Ivan Leko s Club Bruggeom osvojio bod na gostovanju kod Borussije Dortmund.

Tottenham - Inter 1:0

U prvom međusobnom dvoboju Inter je na San Siru dobio Spurse 2:1 preokretom u samoj završnici. Činilo se da će momčad Mauricija Pochettina upisati veliku pobjedu, ali pogodak Eriksena iz 53. minute poništili su Icardi u 86. i Vecino u 92.

Situacija uoči ovog dvoboja je bila takva da je Tottenham morao trijumfirati kako bi uopće zadržao nade za plasman u osminu finala, dok je Interu bio dovoljan i bod za to. Zanimljivo, deseta je ovo utakmica Tottenhama na Wembleyu u Ligi prvaka i nemaju još ni jedan remi! Pobijedili su šest puta, izgubili četiri.

Interov trener Luciano Spalletti u početnu je postavu odabrao i hrvatski dvojac - Perišića i Brozovića dok Vrsaljko nije bio ni na klupi. Reprezentativni desni bočni ima problema s ozljedom, zadnjih je dana trenirao odvojeno i nije Spalletti želio riskirati. 

Prvu priliku kreirali su domaćini u 12. minuti. Kane je sjajno nanizao nekoliko Interovih igrača, proigrao Allija, čiji je udarac otišao malo iznad gola. Na novu priliku čekali smo sve do 30. minute kada je Sissoko odlično prošao po desnoj strani i uposlio Lucasa, koji je iz izgledne pozicije pucao ravno u Handanoviča.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Winks, čiji je udarac s dvadesetak metara u 38. minuti zaustavila greda.

Sjajnu priliku u 68. minuti imao je Alli, ali nije dobro zahvatio loptu, koja je otišla daleko od gola. Četiri minute kasnije, odličnu šansu imao je i Vertonghen kojeg je lopta na drugoj stativi iznenadila te nije dobro reagira sa svega nekoliko metara udaljenosti od gola. Inter je uzvratio u 76. minuti kada je sjajan Perišićev udarac u korner odbacio Lloris.

Međutim, do vodstva su ipak došli domaćini. Sissoko je majstorski prošao po desnoj strani, proigrao Allija koji loptu prosljeđuje za Eriksen, a Danac je silovito zatresao mrežu.

PSV - Barcelona 1:2

Barcelona je već izborila sljedeću fazu Lige prvaka i na gostovanju u Eindhovenu mogla je igrati opušteno. PSV s druge strane ne može biti bolji od trećeg mjesta. Ali, iako su Katalonci osigurali osminu finala, trener Ernesto Valverde nije previše mudrijao oko sastava. Čak je u početnu postavu stavio i tek oporavljenog Ivana Rakitića!

U napadu nije bilo Suareza koji je ozlijedio koljeno pa je Valverde šansu dao Dembeleu. Natrag je Coutinho koji se, baš kao i Rakitić, oporavio od ozljede, a iznenađenje je što je Umtiti završio na tribini iako je za vikend igrao. Međutim, kasnije informacije pokazale su kako je Francuz na posljednjem treningu osjetio nelagodu u koljenu, zbog kojeg je i pauzirao u osam utakmica ove sezone.

Domaćini su zaprijetili već u trećoj minuti. Pereiro je pucao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a sjajno je reagirao Ter Stegen i preusmjerio loptu u korner. Isti je igrač pucao u 17. minuti. Ovog je puta savladao njemačkog vratara, ali je lopta završila na desnoj vratnici. Minutu kasnije uzvratila je Barcelona. Coutinho je pokušao s dvadesetak metara, no i njegov udarac završava pored vratnice.

Ponovo je zaprijetio Brazilac u 35. minuti, ali su braniči blokirali njegov udarac i Barcelona je dobila korner. Lopta se potom odbila do Vidala, koji je odlično pucao, ali je siguran pogodak spriječio Dumfries. Ponovno su domaćini pogodili okvir gola kada je nakon ubačaja De Jong bio najviši u šesnaestercu.

Barcelona je bolje otvorila drugo poluvrijeme i prva zaprijetila. Dembele je prošao po desnoj strani i pucao iz teške situacije, no lopta je otišla malo pored lijeve vratnice. U 62. minuti, Barcelona je povela. Nakon sjajne akcije Dembelea i Messija, Argentinac je fantasično ispromiješao obranu domaćina i uz pomoć vratnice zabio za 1:0. Bio je to njegov 106. gol u Ligi prvaka, čime je postao najbolji strijelac u ovom natjecanju za jedan klub.

Nakon gola, Messi je u 71. minuti upisao i asistenciju. Ubacio je iz slobodnog udarca, a na pravom se mjestu našao Pique koji je preusmjerio loptu u mrežu, a vratara poslao u drugu stranu. Priliku za smanjenje vodstva domaćini su imali u 76. minuti kada je Lozano sam izašao pred Ter Stegena, ali je vratar Barce sjajno reagirao i sačuvao mrežu netaknutom.

Do zasluženog pogotka PSV je došao u 83. minuti kada je De Jong glavom svladao nemoćnog Ter Stegena.

Borussia Dortmund - Club Brugge 0:0

Borussiji je za prolazak bio dalje dovoljan i remi protiv momčadi Ivana Leke, ali do prvog mjesta u ovom kolu nisu mogli ni uz pobjedu jer Atletico je dobio Monaco.

Nijemci su slavili i u gostima protiv Bruggea, a kod kuće imaju 2 od 2 u međusobnim susretima. Karlo Letica i Matej Mitrović počinju s klupe ovaj dvoboj.

Zaprijetila je Borussija u 10. minuti preko Pulišića, ali je njegov relativno lošiji pokušaj obranio Horvath. Domaćini su bili bolji u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti gostima. Reus je u 32. minuti pucao, no njegov je udarac prošao pored lijeve vratnice. 

Isti je ishod bio i nakon Guerreirovog pokušaja u 43. minuti. Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Paco Alcacer u 90. minuti, ali je iz izgledne situacije loše pucao. Momčad Ivana Leke došla je do boda kojim je izborila nastup u šesnaestini finala Evropske lige.

Porto - Schalke 3:1

Portugalski je prvak uoči ove utakmice dobio lijepu vijest. Porazom Galatasaraya u Moskvi, nogometaši Porta su izborili osminu finala Lige prvaka i njima ovaj susret nije od presudne važnosti. Ali, pobjeda im je donosila prvo mjesto. A ista je vijest razveselila i Nijemce jer i oni su prošli dalje porazom Turaka od Lokomotiva.

Pa se sad mirne duše mogu "potući" s Portom za prvo mjesto. Zanimljivo, u pet međusobnih dvoboja, Porto je upisao samo jednu pobjedu. Dvije su utakmice završile remijem, dvije njihovim porazom. Jedan od ta dva remija zbio se u prvoj utakmici ovih momčadi u rujnu u Gelsenkirchenu.

U relativno nesadržajnom prvom poluvremenu, vrijedi izdvojiti tek Brahimijev pokušaj iz 15. minute kada je dobro reagirao vratar gostiju, Fahrmann. Na otvaranju drugog poluvremena domaćini su poveli. Torres je ubacio s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru bio je Militao, koji je preciznim udarcem glavom zabio za vodstvo Porta.

Samo tri minute kasnije, Porto je povisio prednost, a strijelac je bio Corona. Gosti su u 89. minuti zabili iz penala kada je Bentaleb smanjio na 2:1, ali do remija Schalke ipak nije uspio doći jer je Marega u 94. minuti zabio za konačnih 3:1.

Učitaj još novosti