27. 11. 2018 - 10:12
GOLMAN DINAMA SE NE SMIJE VRATITI U VRANJE! "Optužili su me da...
907
Shares
GOLMAN DINAMA SE NE SMIJE VRATITI U VRANJE!

IMAO NEKOLIKO KATASTROFALNIH INTERVENCIJA

GOLMAN DINAMA SE NE SMIJE VRATITI U VRANJE! "Optužili su me da sam NAMJESTIO UTAKMICU"

Sport.ba
27. 11. 2018 - 10:12
0
Shares

Golman Dinama iz Vranja Uroš Đurić proživljava vjerovatno najteže trenutke u karijeri. Momak čije su intervencije na nedjeljnom meču u Humskoj nasmijale cijelu regiju - prije svega prilikom prvog gola Partizana, ali i drugog - kaže da su ga iz njegovog kluba optužili da je namjestio utakmicu, odnosno namjerno puštao golove.

Podsjetimo, on je prvi put matiran tako što mu je lopta prošla u kroz ruke i kroz noge?! Beograđani su tako načeli goste, pa im do kraja dali šest komada. 

5

Vršilac dužnosti trenera Dinama, Radmilo Jovanović zvani Raca, dao je skandaloznu izjavu poslije meča da će Đurić "morati da napusti klub ili će se čak pobrinuti da mu završi profesionalnu karijeru". 

Mladi golman nije se vratio sa ekipom u Vranje, već je ostao u Beogradu, a u izjavi za Informer kazao je da će dokazati kako je pošten i kako priče o namjernom puštanju golova nisu istinite.

1

"Poslije utakmice ostao sam u Beogradu. Optužili su me za sve i svašta. Želim da sve izađe na vidjelo i da svi znaju da nemam veze sa namještaljkama. Ja sam pošten dečko, sportista, nečasnim radnjama se ne bavim. Cijeli svijet mi se srušio kad sam ispustio loptu iz ruku. Ni jučer nisam prebolio tu grešku. Pa vidjeli su svi koji su gledali utakmicu kako sam sve podnio. Dešava se u sportu. Griješio je i Karijus u finalu Lige prvaka". 

Đurić se osvrnuo i na izjavu pomoćnog trenera Jovanovića...

"Kako ga nije sramota da tako nešto izjavi! Ne priliči čovjeku u njegovim godinama. Bavim se fudbalom, od toga živim, a on prijeti da će da mi završi karijeru. Isti taj Jovanović govorio mi je da sam među pet najboljih golmana u Srbiji". 

Po svoj prilici, Uroš Đurić neće ostati u Dinamu. Raskid saradnje djeluje kao logičan slijed događaja.

"Danas ili u narednim danima znat ću kakva je moja sudbina. Trebalo bi da odem u Vranje, vidjet ćemo šta će biti", zaključio je mladi čuvar mreže priču za Informer. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti