24. 11. 2018 - 18:53
DAVIS CUP: Francuzi slavili u igri parova i smanjili rezultat...
907
Shares
DAVIS CUP: Francuzi slavili u igri parova i smanjili rezultat na 2:1!

SUTRA ODLUKA O POBJEDNIKU

DAVIS CUP: Francuzi slavili u igri parova i smanjili rezultat na 2:1!

Sport.ba
24. 11. 2018 - 18:53
0
Shares

Pobjednika posljednjeg izdanja Davis Cupa u formatu koji odlazi u historiju saznat ćemo u nedjelju, nakon što su u subotnjem meču parova odigranom u Lilleu Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut opravdali status najjače karike francuske reprezentacije, te svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3) za tri sata i 38 minuta.

3

Danas smo u Lilleu gledali fantastičan meč četvorice vrhunskih igrača parova koji su prikazali svu čar Davis Cupa.

Herbert i Mahut su fenomenalno ušli u meč, pogotovo Herbert koji je gotovo savršeno reternirao. Unatoč tome, nijanse su odlučile prva dva seta, Francuzi su svoje break prilike iskoristili, a Hrvati nisu pa je brzo bilo 6:4, 6:4 za Herberta i Mahuta.

1

U trećem setu Francuzi su krenuli još jače. Napravili su rani break za 2:0 i imali četiri prilike za dvostruki break te se činilo da će lagano pobijediti. No Dodig i Pavić odjednom su počeli sve bolje reternirati, imali su brže reakcije na mreži i vratili su se u meč s dva breaka zaredom uzevši set sa 6:3.

5

Odlično su krenuli i u četvrti set. Herbert je počeo redati dvostruke pogreške, ali hrvatski teniseri nisu kapitalizirali taj pritisak breakom. Kasnije su se Francuzi stabilizirali i ponovno je Hrvatima bilo teže doći do prilike za oduzimanje servisa.

6

Kod vodstva 5:4, Pavić nije najbolje servirao i Francuzi su imali 0:40 i tri vezane meč lopte. Uslijedila je velika buka u dvorani, publika se nije mogla smiriti, čekalo se preko minute između nekih poena. Ipak, to nije omelo Pavića koji je od tog trenutka servirao perfektno i okrenuo tešku situaciju u našu korist.

2

Set je na kraju otišao u tie-break, a Francuzi su bolje servirali. Dva puta su napravili mini-break Hrvatskoj, pogađali prve servise i na kraju zasluženo slavili.

7

FRANCUSKA - HRVATSKA 1-2

Jeremy Chardy - Borna Ćorić 2-6, 5-7, 4-6

Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilić 3-6, 5-7, 4-6

Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut - Ivan Dodig / Mate Pavić 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti