23. 11. 2018 - 19:51
Čilić savladao Tsongu! Hrvatska vodi 2:0!
907
Shares
Čilić savladao Tsongu! Hrvatska vodi 2:0!

DAVIS CUP

Čilić savladao Tsongu! Hrvatska vodi 2:0!

Sport.ba
23. 11. 2018 - 19:51
0
Shares

Hrvatska nakon prvog dana ima 2:0 vodstvo protiv Francuske u finalu Davis Cupa. Nakon što je Borna Ćorić pobijedio Jeremyja Chardyja i donio prvi bod hrvatskim teniserima, jednako impresivan bio je i Marin Čilić koji je svladao Joa-Wilfrieda Tsongu 6:3, 7:5 i 6:4.

cilic12

Čilić je odigrao jedan od boljih mečeva u posljednje vrijeme protiv protivnika koji je također bio na visokom nivou s obzirom na to da je ove sezone propustio sedam mjeseci zbog ozljede koljena.

U prvom setu najbolji hrvatski teniser napravio je break kod rezultata 3:2 i bez problema priveo set kraju. 

tsonga2

Puno više problema zadao je Francuz Čiliću u drugom setu. Pri vodstvu Tsonge 4:3, morao je spašavati dvije break lopte što je uspio zbog vrhunskih servisa. Zatim kod rezultata 5:5 radi ključni break na servis Francuza i sigurno uzima drugi set.

cilic3

U trećem setu ponovno je sjajnim servisima spašavao break lopte, a Tsonga je počeo previše razmišljati o propuštenim prilikama. Kod 2:2 napravio je dvostruku pogrešku, kasnije u setu se ozlijedio i ostao bez ikakvih šansi za povratak.

cilic

Sutra je na rasporedu meč parova. Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će protiv jednog od najboljih parova svijeta Nicolasa Mahuta i Pierre Hugues Herbert.

tsonga

tsonga

cilic2

cilic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti