21. 11. 2018 - 15:30
Trostruki osvajač Roland Garrosa: "Njih trojica će i dalje...
907
Shares
Trostruki osvajač Roland Garrosa:

ZA NJEGA FAVORITI OSTAJU ISTI

Trostruki osvajač Roland Garrosa: "Njih trojica će i dalje voditi glavnu riječ, ali Novak će i dalje biti prvi!"

Sport.ba
21. 11. 2018 - 15:30
0
Shares

Trostruki osvajač Rolan Garosa, Brazilac Gustavo Kuerten, smatra da će Novak Đoković uz Rogera Federera i Rafaela Nadala obilježiti i narednu sezonu.

Kuerten, koji je u Londonu prisustvovao ATP tur finalu između Đokovića i Aleksandera Zvereva, smatra da je srpski teniser izazov za sve i igrač kojeg je teško pobijediti.

1

"Bez sumnje, Novak je igrač koji je sada izazov za sve, neko koga je teško pobijediti. Na startu sezone mu je bilo teško, a sa svim tim problemima koje je imao, i naročito poslije povrede, bilo je teško održati najviši nivo igre. Ali vratio se i nekako mi se čini da je najspremniji, neko je ko bi mogao da osvaja velike titule", smatra Kuerten.

2

Kada je riječ o 2019. bivši broj jedan svjetskog tenisa kaže da će "velika trojka" i dalje voditi glavnu riječ.

fedex2

"Vjerujem da smo završili sezonu sa tom garancijom da će u tri ili četiri godine glavni protagonista biti Đoković, dok će Rafa Nadal i Roger Federer morati da nađu rješenje da mu pariraju. Oni su nekako najbliži tome, ali Novak ima više prostora da za još jednu uspješnu godinu. Ne znam koliko je ozbiljna povreda Nadala, ali vidim da želi da se bori za mjesto broj jedan", zaključio je Brazilac.

nadal

novak-djokovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti