21. 11. 2018 - 08:52
VOĐA KRIMINALNE GRUPE ODLUČIO PROPJEVATI! Spašava sebe i šalje...
907
Shares
VOĐA KRIMINALNE GRUPE ODLUČIO PROPJEVATI! Spašava sebe i šalje Kežmana na ROBIJU!

NAKON VELIKOG HAPŠENJA NEDAVNO U BELGIJI

VOĐA KRIMINALNE GRUPE ODLUČIO PROPJEVATI! Spašava sebe i šalje Kežmana na ROBIJU!

Sport.ba
21. 11. 2018 - 08:52
0
Shares

Dejan Veljković, jedan od najbližih saradnika bivšeg fudbalera Mateje Kežmana, koji je u Belgiji uhapšen kao vođa organizovane kriminalne grupe, postao je prvi "pokajnik" u historiji pravosuđa te države i odlučio se na saradnju sa tamošnjim vlastima u zamjenu za blažu kaznu.

veljkovic

Kako su mediji ranije pisali, poslije hapšenja najbližih Kežmanovih saradnika, Veljkovića u Belgiji i Uroša Jankovića u Beogradu počela je trka s vremenom u kojoj je bilo pitanje ko će prvi da progovori o namještanju utakmica, pranju novca i prisvajanju para od transfera fudbalera, kako bi sebi obezbijedio bolji status.

1

"U dogovoru sa federalnim tužiocem, Veljković je dao iskrenu i potpunu izjavu o njegovoj umješanosti, ali i umješanosti svih drugih osoba u najveći fudbalski skandal koji potresa Belgiju", potvrđeno je jučer iz tužilaštva.

mateja-kezman

Prema nezvaničnim informacijama, u izjavi kojuje dao u zamjenu za uslovnu kaznu od pet godina zatvora, suspenziju i novčanu kaznu od 80.000 eura, Veljković je govorio ne samo o osobama koje su do sada uhapšene u operaciji "Čiste ruke" već je navodno istražiteljima pomogao da prikupe dokaze i za malverzacije o kojima se do sada samo spekulisalo.

kezman1

"Jedini uslov za to da na postane "pokajnik" je bio da u potpunosti sarađuje sa federalnim tužiocem i da da sve informacije o onima koji su sa njim učestvovali u pranju novca, ali i sumnjivim transferima. Ako se ispostavi da njegove izjave nisu bile iskrene ili potpune, od ovog sporazuma može i da se odustane", otkrio je izvor.

kezman2

On nije mogao da kaže šta je sve do sada Veljković ispričao istražiteljima, niti da li će poslije njegovog otkrivanja fudbalskih malverzacija još neko završiti iza rešetaka.

mateja-kezman-sergej-milinkovic-savic

"Na provjeri su i do sada bili transferi u kojima je učestvovala agencija u kojoj su partneri Kežman, Janković i Aleksandar Gruber. Već je najavljeno saslušanje Sergeja Milinkovića Savića kog su zastupali. Međutim, u postupku se spominje još nekoliko igrača koje su upravo oni odveli u belgijske klubove i zbog toga se očekuje da je Veljković tužiocu priložio dokaze upravo protiv svojih saradnika", otkrio je izvor upućen u istragu.

krstajic-sergej-milinkovicsavic

sergej-milinkovic-savic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti