20. 11. 2018 - 21:23
ZAISTA SE TEŠKO SUZDRŽATI SUZA NAKON OVOGA: Virgil Van Dijk je...
907
Shares
ZAISTA SE TEŠKO SUZDRŽATI SUZA NAKON OVOGA: Virgil Van Dijk je osvojio cijeli svijet nakon ovoga POTEZA

LIGA NACIJA

ZAISTA SE TEŠKO SUZDRŽATI SUZA NAKON OVOGA: Virgil Van Dijk je osvojio cijeli svijet nakon ovoga POTEZA

Sport.ba
20. 11. 2018 - 21:23
0
Shares

Virgil van Dijk ne samo što je pogotkom odveo Holandiju na završni turnir Lige nacija, već se pokazao i kao veliki čovjek kad je nakon utakmice odlučio utješiti nesretnog suca Ovidiua Hategana...
Holandija  je ovih dana doživjela uskrnuće svog fudbala i nakon trijumfa protiv Francuske u Rotterdamu te remija s Njemačkom u Gelsenkirchenu otišla je na završni turnir Lige nacija, iako su joj mnogi predviđali ispadanje u teškoj skupini.

van-dijk2

Najzaslužniji za taj podvig svakako je kapiten Virgil van Dijk koji je u 90. minuti zabio protiv Elfa za 2:2 i tako donio potrebni bod 'Oranjama' te postao heroj nacije. Nakon neodlaska na posljednji Euro i SP, bio je to melem na ranu i najava boljih dana Nizozemaca.

Osvojio je branič Liverpoola i ostatak svijeta onime što je napravio nakon posljednjeg zvižduka. Naime, umjesto da neobuzdano slavi sa svojim suigračima, on je prišao rumunjskom arbitru Ovidiu Hateganu koji je proživljavao teške trenutke na travnjaku i utješio ga.

"Čovjek se slomio, stajao je sa suzama u očima na terenu, jer je izgubio majku. Rekao sam mu da je dobro sudio i zaželio mu mnogo snage. Mala je to stvar, ali možda mu pomogne,'' izjavio je kasnije heroj Van Dijk koji se pokazao kao velik čovjek.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti