20. 11. 2018 - 20:18
STIŽE REVOLUCIJA U SVIJETU FUDBALA !! Formacija 2-7-2 kuca na...
907
Shares
STIŽE REVOLUCIJA U SVIJETU FUDBALA !! Formacija 2-7-2 kuca na vrata, a evo ko će je prvi implementirati

LIGUE 1

STIŽE REVOLUCIJA U SVIJETU FUDBALA !! Formacija 2-7-2 kuca na vrata, a evo ko će je prvi implementirati

Sport.ba
20. 11. 2018 - 20:18
0
Shares

Bivši fudbaler Thiago Motta iznio je u najmanju ruku zanimljivu teoriju o tome kako bi u budućnosti mogle izgledati formacije. Trener PSG-ovih juniora otkrio je za talijansku Gazzettu dello Sport da bi njegova ekipau budućnosti mogla zaigrati u formaciji 2-7-2...

motta

Novinar Gazzette logično ga je nakon toga upitao "zar će se u budućnosti igrati s 12 igrača?". Motta je imao zanimljiv odgovor.

"Ne, golman je jedan od ove sedmorice u sredini terena. Za mene je napadač prvi defanzivac, a golman prvi napadač. Golman je onaj koji pokreće svaku akciju dodavanjem prema naprijed, a napadač je prvi koji radi pritisak na suparničku obranu da što prije vratimo posjed lopte", objašnjava Motta.

Po toj teoriji, ova prva dvojica u sustavu 2-7-2 imala bi zadatak samo igrati obranu i ne dodavati loptu prema naprijed, odnosno pokretati napade. Drugim riječima, Motta traži dvojicu klasičnih stopera kojima je zadatak isključivo i jedino obrana. Svi ostali moraju znati igrati s loptom, uključujući vratara, te se svih 11 igrača na travnjaku mora braniti.

61596409-formacija-272

"Moja je ideja da tim igra ofanzivno, s visokim presingom i velikom mobilnošću sa i bez lopte. Želim da igrač koji ima loptu uvijek ima barem tri, četiri riješenja, te dva saigrača blizu sebe da mu pomognu. Ne volim se ograničavati brojevima igrača u određenom dijelu travnjaka. Primjerice, sustav 5-3-2 može biti super napadačaki, ali isto tako sustav 4-3-3 može biti super defanzivan", kazao je Motta.

Juniori PSG-a pod vodstvom Motte trenutno drže drugo mjesto na tabeli Championnata Nationala u Francuskoj, te drugo mjesto u grupi juniorske Lige prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti