17. 11. 2018 - 19:12
Kao iz NAJBOLJIH DANA! Pogledajte MAJSTORIJE Ronaldinha na...
907
Shares
Kao iz NAJBOLJIH DANA! Pogledajte MAJSTORIJE Ronaldinha na humanitarnoj utakmici!

ODUŠEVLJAVAO PUBLIKU

Kao iz NAJBOLJIH DANA! Pogledajte MAJSTORIJE Ronaldinha na humanitarnoj utakmici!

Sport.ba
17. 11. 2018 - 19:12
0
Shares

Sjećate li se onog zaraznog Ronaldinhovog osmijeha kad bi u puno ozbiljnijim utakmicama od ove protivničkim igračima gurao kroz noge, "prodavao" driblinge i oduševljavao publiku?

Ništa se nije promijenilo. S par kilograma viška i u 39. godini Ronaldinho je briljirao na humanitarnoj utakmicu u Frankfurtu na kojoj su igrale legende Eintrachta i Ronaldinhovi prijatelji.

1

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena pozvao je u svoju ekipu Didu, Ailtona, Van der Vaarta, Edmilsona, Kuranyija i brojne druge igrače kojima je namještao zicere potezima kakvi se danas više ne mogu vidjeti na svjetskim terenima.

2

Dodavanja bez gledanja i proigravanja preko cijele protivničke obrane mamile su pljesak punog stadiona, a legendarni Brazilac je u 10. minuti dobio ovacije nakon što je "ružno" jednom Eintrachtovom igraču gurnuo kroz noge i u čistu šansu gurnuo Kuranyija.

3

Veoma raspoložen bio je i legendarni Ailton, bivši napadač Schalkea i Werdera, koji je iako ima barem 30 kilograma viška, oduševio pokretljivošću i dobro poznatom realizacijom.

4

Utakmica je završila 5:4 za Ronaldinhovu ekipu, a on je zadnjih desetak minuta igrao za Eintracht. Sav novac ide za pomoć djeci.

5

6

ronaldinho-barcelona

(Sport.ba)

Učitaj još novosti