17. 11. 2018 - 12:05
IZRAELSKI MEDIJI: Spahija pred otkazom u Makabiju
907
Shares
IZRAELSKI MEDIJI: Spahija pred otkazom u Makabiju

EUROLIGA

IZRAELSKI MEDIJI: Spahija pred otkazom u Makabiju

Sport.ba
17. 11. 2018 - 12:05
0
Shares

Najtrofejniji izraelski košarkaški klub Maccabi iz Tel Aviva je pred uručivanjem otkaza glavnom treneru Nevenu Spahiji nakon blijedih predstava na startu sezone, prenio je izraelski Sport5.

spahija-neven1
Rukovodstvo „Ponosa Izraela“ razočarano je igrom tima koji vodi hrvatski trener, a Maccabi je u prvih sedam kola Eurolige ostvario tek jedan trijumf, protiv Budućnosti i nalazi se na začelju tabele upravo sa timom iz Podgorice, zatim Darušafakom i Himkijem.

Kao potencijalne zamjene za Spahiju u izraelskim medijima spominju se grčki trener Giannis Sfairopulos, višegodišnji trener Olimpijakosa, ali i španski stručnjak Joan Plaza.

Neven Spahija ima 56 godina, a u bogatoj karijeri između ostalog radio je kao selektor reprezentacije Hrvatske, trener Cibone, Lietuvos Ritasa, Tau Ceramike, Valencije, Fenerbahcea, ali i kao pomoćni trener Atlanta Hawksa.

Naredni meč u Evroligi ekipa iz Tel Aviva igra 20. novembra u Istanbulu protiv Anadolu Efesa, a u prethodnom evroligaškom okršaju Izraelci su poraženi na Kanarskim ostrvima od Gran Kanarije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti