16. 11. 2018 - 17:08
SPEKTAKL 2019. NA VIDIKU Joshua u aprilu na Wembleyju protiv...
907
Shares
SPEKTAKL 2019. NA VIDIKU Joshua u aprilu na Wembleyju protiv jedinog boksera koji mu je dorastao

PRED WILDEROM VELIKI IZAZOV

SPEKTAKL 2019. NA VIDIKU Joshua u aprilu na Wembleyju protiv jedinog boksera koji mu je dorastao

Sport.ba
16. 11. 2018 - 17:08
0
Shares

Tyson Fury se vraća u ring 1. decembra, kada će u Los Angelesu ukrstiti rukavice s Deontay Wilderom. Biće to spektakl kojeg smo predugo iščekivali, a mnogi bokserski analitičari tvrde da bi upravo Wilder bio savršen izazov za nepobijeđenog šampiona Anthonyja Joshuu.

Do tog meča bi vrlo lako moglo i doći, ali samo ako Wilder početkom narednog mjeseca savlada Furyja. Ukoliko Deontay slavi, mogao bi odmjeriti snage s Joshuom u aprilu sljedeće godine. I to na Wembleyju, tamo gdje je Joshua penzionisao Vladimira Klička.

SLIJEDI NAM SPEKTAKL GODINE: Čang Šlang Kralj cigana: Za borbu s Wilderom izgubio čak 70 kila i spremniji je nego ikad

joshua-vs-klicko

Joshua planira dvije borbe u 2019. Spomenuta je prva koja bi bila u aprilu, a druga bi bila u jesen. Izazivači su mu, barem zasad, sunarodnjak Dillian Wyhte te moćni Ukrajinac Oleksandr Usyk. Naravno, Joshua bi najradije u ring s Wilderom.

deontay-wilder

Ipak, postoji problem. Ako Fury 1. decembra pobijedio Wildera, u toj situaciji će Wilder odmah aktivirati klauzulu za revanš što znači da ni Wilder ni Fury neće biti nikome dostupni. Tada bi Joshua morao na Whytea ili Usyka.

fury3

Joshua je vlasnik WBA, IBF, WBO i IBO šampionskih pojaseva, a Wilder je WBC prvak u teškoj kategoriji. Sigurno da s nestrpljenjem očekujemo 1. decembra...

anthony-joshua-joseph-parker-weigh-in

klicko-fury

deondewilder

joshua

tyson-fury

1-deontay-wilder-16

(Sport.ba)

Učitaj još novosti