16. 11. 2018 - 10:48
TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRIO ŠTA JE POKRENULO VELIKI...
907
Shares
TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRIO ŠTA JE POKRENULO VELIKI POVRATAK:

ATP MASTERS LONDON

TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRIO ŠTA JE POKRENULO VELIKI POVRATAK: "Taj trenutak je bio prekretnica."

Sport.ba
16. 11. 2018 - 10:48
0
Shares

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otkrio je da je srpski teniser 'izgubio strah od poraza' poslije pobjede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona.

Slovački stručnjak vratio se u Đokovićev tim u aprilu poslije skoro godinu dana od prvobitnog rastanka. Srbin je tada krenuo da se vraća u vrh, posle propuštene polusezone i operacije lakta.

"Znam Novaka godinama, ali nisam mogao ni da zamislim da će se vratiti na ovaj nivo tako brzo. Osjećao sam da krećemo novim putem. Bilo je mnogo sumnji. Teško je bilo gledati unazad, u vrijeme kada je osvajao toliko trofeja, i predviđati budućnost. Prvo što me je pitao kada smo ponovo počeli da radimo je kada će ponovo pobijeđivati", otkrio je Vajda u intevjuu za Ubitennis.

vajdaa

Novakov uspon krenuo je na travnatim terenima. Iako je poslije poraza od Marka Čekinata na Rolan Garosu izjavio da ne zna hoće li da igra na travi, najbolji teniser sveta je potom osvojio Vimbldon, a onda pokorio Sinsinati, US Open i Šangaj.

"Sam je odlučio da igra na travi. Osjećao se odlično od trenutka kada je stao na teren. Zaboravio je sve što se na zemlji dogodilo. Iako je izgubio od Čilića u Kvinsu, činjenica da je igrao finale mu je donijela mnogo samopouzdanja. Polufinale Vimbldona protiv Nadala je bio meč koji je okrenuo sve. Bilo je nevjerovatno. Neko je iz gledališta viknuo - Hvala vam na ovome. Poslije toga, Novak se više nije plašio poraza".

Srbin je savladao Nadala u pomenutom meču sa 3:2 (6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6,10:8), a onda u finalu pobijedio Kevina Andersona,

S Vajdom se u Đokovićev tim vratio i fizio Gebhard Fil Grič. S obzirom da u boksu ne sedi više Pepe Imas, Slovak je upitan koliko je zadovolan ekipom koja radi s Novakom.

"Tim koji je sada na okupu je onaj koji meni najviše odgovara."

Đoković se trenutno takmiči na Završnom mastersu u Londonu. Već je obezbijedio plasman u polufinale, a u poslednjem meču grupne faze igraće protiv Marina Čilića. Taj meč je na programu od 21 sat u petak.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti